Hoe kan je betonblokmallen gebruiken?

0

In de bouwsector wordt er natuurlijk heel veel gebruik gemaakt van beton, maar als je simpelweg wat beton los giet, dan heb je er niet heel veel aan. Voor vloeren is dit nog mogelijk, maar wanneer je de hoogte in wil met beton zul je toch iets anders nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. Hiervoor heb je de betonblokmallen, die zorgen er voor dat beton in een bepaalde vorm gegoten kan worden, die vervolgens voor bouwprojecten gebruikt kunnen worden. Hieronder vertellen we je hoe je betonblokmallen kan gebruiken.

De voorbereiding: wat heb je allemaal nodig?

Als eerst moet je alle materialen voorbereiden, zo heb je natuurlijk de betonblokmallen nodig, maar ook het mengsel om het beton te maken en gereedschap die wordt gebruikt tijdens het proces van het maken van de betonblokken. Ook is het belangrijk dat je beschermende materialen draagt tijdens het gebruiken van de betonblokmallen.

De voorbereiding van de mallen

Dan moeten de mallen zelf nog voorbereid worden, dit proces wordt in principe op dezelfde manier uitgevoerd als bij keerwandmallen. Deze keerwandmallen kopen kan eenvoudig online. Eerst zul je de mallen moeten reinigen en eventuele resten moeten weghalen. Daarna moet je een dunne laag olie of speciaal lossingsmiddel gebruiken aan de binnenkant van de mallen zodat het beton makkelijker te verwijderen is wanneer het is uitgehard.

Het betonmengsel bereiden

Dan is het een kwestie van het betonmengsel voorbereiden, hiervoor heb je meestal een betonmixer nodig. Het is de bedoeling dat het mengsel dik en consistent is.

Het beton gieten in de mal

Als het betonmengsel eenmaal klaar is, dan is het tijd om het beton in de mal te gieten. Hiervoor kan je het beste een troffel gebruiken om het mengsel aan te drukken en eventuele luchtbellen te verwijderen.

Uitharden en verwijderen van de mal

Als laatste zul je moeten wachten tot het beton is uitgehard, als laatste stap kan je dan de mal verwijderen en het beton eruit halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *