3 tips voor het ordenen van klein materiaal

magazijn

Het ordenen van materiaal in jouw magazijn of hobbykamer is soms een lastige opgave. Hoe deel je alles in en wat is de beste indeling? Dit geldt niet alleen voor groot materiaal, maar ook voor klein materiaal. Er zijn een aantal handige tips die je gebruikt als het gaat om ordenen van klein materiaal. Ben je benieuwd naar deze tips? Je leest ze in dit artikel. Zo ben je verzekerd dat alles goed is geordend binnen jouw organisatie.

Klein materiaal ordenen

Of je nu een groot magazijn hebt, een garage of een hobbykamer waar je klein materiaal opslaat, het ordenen hiervan is soms best lastig. Gelukkig zijn er verschillende handige manieren waarop je klein materiaal ordent. Denk aan het aanschaffen van rekken met verschil in hoogte. Wil je meer tips voor het ordenen van klein materiaal, zodat jouw werkruimte er top uitziet? Lees dan snel verder

1.     Gebruik magazijnbakjes

Een simpele en handige tip om klein materiaal te ordenen is om magazijnbakjes te gebruiken. Het gebruiken van magazijnbakjeszorgt ervoor dat de ruimte snel geordend is. Daarnaast vindt je je materiaal ook gemakkelijk terug. Met magazijnbakjes orden jij je werkruimte dus zo efficiënt mogelijk. Magazijnbakjes zijn er in verschillende grootten, dus je koopt ze voor elk soort klein materiaal dat jij hebt.

Deze magazijnbakjes plaats je gemakkelijk in rekken. Plaats klein materiaal in deze rekken, bijvoorbeeld op volgorde van wat je het meest gebruikt.

magazijn

2.     Stapelbakken

Een andere handige tip om klein materiaal te ordenen, zijn stapelbakken. Stapelbakken zijn, zoals de naam al verklapt, bakken die je op elkaar stapelt. Het voordeel hiervan is dat het ook ruimte bespaart. Ook sorteer je hier gemakkelijk klein materiaal mee en pak je het materiaal gemakkelijk door de grijpopening aan de voorkant wanneer je het nodig hebt.

3.     Plastic boxen

De laatste tip die wij voor jou hebben om jouw magazijn of hobbykamer te ordenen, zijn het gebruik van plastic boxen. Niet alleen zie je direct wat voor materiaal er in deze boxen zit, ook zijn deze boxen goed stapelbaar. Hierdoor bespaar je wederom veel ruimte. Hiervan bestaan ook modellen die een opening aan de voorkant hebben. Hierdoor pak je gemakkelijk producten die in de box zitten.

Het ordenen van jouw magazijn, garage of hobbykamer is soms best lastig. Met deze tips ben je ervan verzekerd dat jouw ruimte en al het kleine materiaal dat je gebruikt goed geordend is.