Al het beton voor jouw klus

Beton wordt al een lange tijd gebruikt in de bouw. Vele gebouwen, huizen en wegen konden niet zijn gemaakt zonder het gebruik van dit materiaal. Doordat het beton zo uitermate stevig is, is het zeer geschikt voor de bouw en erg breed inzetbaar bij diverse projecten. Dat is dan ook de voornaamste reden dat zoveel bouwbedrijven en klussers gebruik maken van dit materiaal. Wat alleen niet iedereen weet is dat er diverse soorten beton zijn die elk op hun speciale manieren ingezet kunnen worden. Net als veel andere producten kan men tegenwoordig ook beton online bestellen. Dit zorgt voor veel extra gemakken, aangezien het ophalen van beton met de hoeveelheden die soms nodig zijn niet altijd even makkelijk gaat. Om deze reden is het goed om te weten dat beton bestellen momenteel ook simpel en snel online kan gebeuren. 

Soorten beton 

Om het beton online te bestellen is het wel belangrijk om te weten hoeveel beton er nodig zal zijn. Dit is uiteraard noodzakelijk, zodat het project op de juiste manier afgerond zal kunnen worden. Er zijn diverse soorten beton die elk zo hun eigen doelen hebben. Zo is er bijvoorbeeld constructiebeton, in principe is dit de standaard variant van het beton. Dit beton wordt, zoals de naam het al weggeeft, vooral gebruikt tijdens constructies. Daarnaast is er ook vezel-versterkt beton. Dit type beton is extra stevig, waardoor het ook zwaarder belast kan worden door de rest van de constructie. Wanneer je een betonnen vloer als terras wil plaatsen in bijvoorbeeld de tuin, is er ook kleurbeton te verkrijgen. Standaard beton ziet er vaak niet erg sierlijk uit, het kleurbeton is hierbij de ideale oplossing. 

Het proces

Beton storten kan niet door iedereen zomaar gedaan worden. Het is dan ook noodzakelijk dat je, wanneer je het beton toch zelf gaat storten, goed weet hoe dit gedaan moet worden. Wanneer je liever niet zelf het beton wil storten kan dit altijd gedaan worden door de partij die het beton levert, tegen een meerprijs natuurlijk. Al eerste stap om het beton te storten moet er een bekisting geplaatst worden. Daarna moet het betonijzer worden gevlochten. Door dit ijzer zal de kans dat het beton kan scheuren en stuk kleiner worden, daarom is dit een belangrijk onderdeel van het gehele proces. Ook moet er niet vergeten worden om eventuele wanden en andere zaken die niet vies mogen worden door het beton afgeplakt zullen worden. Daarna is het dan eindelijk tijd om het beton daadwerkelijk te storten of gieten.