Balkon hekwerken zijn er niet alleen voor de sier

balkonhekken

Bij het ouwen van een hekwerk balkon, is het belangrijk dat je denkt aan de veiligheid die het met zich mee brengt. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat je op het balkon staat en leunt op je balkon hekwerk en het kapot valt. Je wilt vast en zeker geen bord neer zetten met “pas op, breekbaar” voor je balkon om andere tegen te houden voor je kapotte of onveilige hekwerk op het balkon. Een stevige, maar veilige hekwerk is dus één van de meest belangrijke eisen die worden gesteld wanneer je een balkon laat bouwen. Ook voor bedrijven zelf is dit een prioriteit.

Balustrades geven je bescherming

Een balustrade balkon is speciaal gemaakt om te voorkomen dat mensen van hun balkon afvallen. Ze worden stevig gebouwd en goed vastgezet aan de gevel. Hierdoor kan je veilig op je balkon zitten, zonder bang te zijn om er van af te vallen. Een balustrade is voor hoge balkons. Het zijn vaak hekken met lamelhekken. Lamelhekken zijn erg aan het groeien in de Nederlandse markt en geeft een verfijnde uitstraling. Dit komt doordat ze zijn gemaakt van aluminium. Vaak wordt deze soort van de balustrade hekken gebruikt voor een Frans balkon.

De verschillende type hekwerken

Naast balustrades voor een Frans balkon, zijn er ook balustrades voor de galerij in een flat of gebouw en een dakterras. Dit komt door de verschillende types van de balustrades. Zo heb je ze niet alleen in aluminium, maar ook van glas. Vroeger werden ze van houten hekwerken gemaakt, tegenwoordig lijken de aluminium hekwerken vaak op de klassieke houten hekwerken. Dit geeft je balkon een prettige sfeer en stevigheid. Glashekken zorgen voor stevigheid, maar ook een uitzicht. Op deze manier kan je namelijk op balkon zitten, maar ook om je heen kijken.