Beleggen? Dat doe je in duurzame energie!

Heb jij een vermogen opgebouwd en zit je eraan te denken om dit vermogen te beleggen? Dan zit jij je vast te oriënteren waar je het minste risico loopt, maar ook de mogelijkheid hebt om daar goede omzet uit te halen. Heb jij er in dit geval dan wel eens over nagedacht, om te gaan beleggen in groene stroom? We bedoelen dan niet het kopen van aandelen bij een energiemaatschappij, maar door zelf zonnepanelen voor thuis aan te schaffen. Ben jij benieuwd hoe je moet beleggen in duurzame energie, door middel van zonnepanelen? We leggen het je uit in dit artikel!

Hoe beleg je in duurzame energie?

Beleggen in duurzame energie, doe je het beste door zelf zonnepanelen aan te schaffen. Hierdoor wek je je eigen groene stroom op voor jouw huishouden. Doordat je gebruik maakt van zonne-energie hoef je niet of nauwelijks nog gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat het opwekken van zonne-energie niet alleen duurzaam- en goed voor het milieu is; het bespaart jou ook een boel geld op de energierekening.

Hoe werkt beleggen in duurzame energie?

De groene stroom die jij opwekt door middel van de zonnepanelen, is meer dan jij zelf verbruikt. Dit is een voordeel, want de de overige duurzame energie die je niet gebruikt, wordt geleverd aan het algemene stroomnet. Dit wordt de salderingsregeling genoemd.

Door middel van de salderingsregeling betaal je voor je eigen gebruik geen Kilowatt seconde prijs. Dat is uiteraard direct voordelig in de portemonnee en na verloop van tijd, wordt dit een belegging in groene stroom. Hierdoor profiteert jouw spaarrekening van een goed rendement.

Het rendement uit zonnepanelen

Het rendement dat je uit zonnepanelen kunt halen, hangt af van een aantal factoren. Dit hangt ondere af van het soort zonnepaneel dat je kiest, of je een plat- of schuin dak hebt en wat de hellingshoek is. Gemiddeld kun je van een rendement van 14% uitgaan. Dat is een flink verschil met de 0,02% die je krijgt op het spaargeld, in de bank.