Bouw nu een prachtig tuinhuisje met EPDM dakbedekking

In deze blogpost lees je alles over EPDM dakbedekking en hoe je dit materiaal kunt gebruiken voor het dak van je zelfgebouwde schuurtje of dakgoot.

EPDM dakbedekking

Ben jij van plan om je eigen tuinhuisje te bouwen? Of heb je recent al een schuurtje gebouwd in je tuin, maar moet het dak nog weer- en winddicht gemaakt worden? Je dak bedekken kan gemakkelijk met het behulp van het duurzame materiaal EPDM. De regenachtige dagen komen er weer aan. Dus sla snel je materiaal in en ga gelijk aan de slag! Wil jij EPDM kopen? Online zijn er hele pakketten samengesteld waar alle benodigdheden inzitten om je dak te kunnen bedekken met dit mooie materiaal. EPDM wordt ook vaak gebruikt om je dakgoot te renoveren of aan te leggen. Met dit spul weet je zeker dat je dakgoot of schuurtje de komende 50 jaar waterdicht zal zijn!

Pakketten speciaal samengesteld voor jou

De dak pakketten zijn er in de versies “basic” en “XL”. Het verschil is dat er bij de tweede een hemelwaterafvoer naar keuze bij zit. Het pakket dat je bestelt bestaat uit EPDM afgestemd op de hoeveelheid die je nodig hebt voor je dak of dakgoot. Ook krijg je voldoende lijm en kit om al het materiaal te kunnen bevestigen. Het berekenen van de hoeveelheid lijm die nodig is, wordt vaak volledig door bepaalde bedrijven gedaan. Geef tijdens het bestellen van een EPDM pakket de juiste afmeting van je dak of goot door en dan zorgen zij dat je ruim voldoende EPDM lijm krijgt. Kies je een XL-pakket inclusief hemelwaterafvoer? Dan berekenen ze ook de hoeveelheid kit. Zo weet je dat je altijd genoeg hebt aan je pakket.

Zelf je EPDM plaatsen?

Het EPDM is gemakkelijk te plaatsen. Dit zou je prima zelf kunnen doen. Zowel op een dak als in een dakgoot. Omdat je het EPDM al op maat aangeleverd krijgt, hoef je het zelf niet meer op maat te maken. Dit scheelt je veel werk. Het EPDM vastlijmen is ook eenvoudig. Maar geen zorgen, bij je bestelling krijg je altijd een handleiding waarin uitgelegd wordt hoe je dit het beste kunt doen!

Meer informatie over de aangeleverde contactlijm

EPDM contactlijm wordt voor vrijwel alle EPDM toepassingen gebruikt. Je sluit simpelweg de slang en het spuitpistool aan en dan kun je aan de slag! Grote oppervlaktes kun je op een snelle manier voorzien van lijm en de randen en opstanden neem je hierin gewoon mee. Deze EPDM lijm kan gebruikt worden op diverse ondergronden zoals hout, bitumen, beton en zink, maar dan wel in combinatie met het EPDM van dezelfde winkel. Door de unieke samenstelling van de lijm, is deze uitsluitend geschikt voor dit type EPDM. Let er dus even op dat je alles aanschaft bij dezelfde winkel.