Congreslocatie: belangrijke factor voor welslagen congres

congres utrecht

Wie ooit eens een congres heeft georganiseerd of heeft bijgewoond zal het beamen: het welslagen van een congres wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door de locatie waar het wordt gehouden. Niets ten nadele van de het inhoudelijke aspect; een geschikte locatie kan ervoor zorgen dat mensen op voorhand al enthousiast zijn om aanwezig te zijn. Dit puur vanwege de uitstraling die van een bepaald pand kan uitgaan. Maar ook de catering en de technologische hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat een congres meer of minder enthousiast wordt beleefd. Een goede congres locatie kiezen is dus ontzettend belangrijk voor een organisator van zo’n evenement. Om je alvast een tipje van de sluier op te lichten, in de volgende alinea maken we duidelijk welke soorten locaties meestal goed gewaardeerd worden.

congres utrecht

Welke soorten locaties worden alom gewaardeerd?

De volgende soorten locaties worden normaal gesproken altijd zeer geapprecieerd door organisatoren en gasten van evenementen zoals congressen:

• Karakteristieke, stijlvolle of zelfs monumentale panden in een oud stadscentrum van een grote stad.

• Een pittoreske locatie op een verfijnd plekje in een stad of dorp.

• Een modern of juist authentiek landhuis in een landelijke of bosrijke (maar alleszins natuurlijke) omgeving.

• Een pand pal aan zee, waarbij de kustomgeving dus belangrijker wordt gemaakt dan het pand zelf. Aan een mooi meer of een fraaie rivier zou zo’n locatie natuurlijk ook goed zijn.

• Een industriële locatie, meestal in een fabriek die is omgebouwd voor recreatieve doeleinden.