De meest populaire inbraakmethodes

Inbraken komen in Nederland helaas maar al te vaak voor. Als je in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag woont is de kans op inbraak relatief gezien hoger dan als je ergens op het platteland woont. Maar hoe plegen inbrekers die inbraak eigenlijk? Wat zijn de meest populaire methodes waarmee zij inbreken en kan je hier wellicht iets tegen doen? In dit blog vertelt een Delftsche slotenmaker welke methodes een inbreker nou gebruikt en of je jouw huis hier ook tegen kan wapenen. 

Open deur of raam

Tja… het klinkt zo simpel. Maar toch vergeten heel veel mensen om even hun raam te sluiten of even hun achterdeur dicht te doen als ze weg gaan. Dit is natuurlijk een inkoppertje voor inbrekers. Een inbreker kan een raam, mits die wat verouderd is, namelijk ontzettend makkelijk eruit halen als die open staat. Zelfs als een inbreker dus niet door een open raam past, kan die door een open raam veel gemakkelijker het huis binnen komen. Bij een open deur hoeft die zelfs niets te doen, dan wandelt die gewoon rustig naar binnen. Zorg er daarom dus voor dat als je weggaat, je ALTIJD je deuren en ramen goed sluit.

Kerntrekken

De meest gebruikte methode voor inbrekers is kerntrekken. Bij deze methode wordt een schroef in je cilinderslot gezet, wordt naar een bepaalde hoogte gedraaid om vervolgens de achterzijde van een klauwhamer op de schroef te plaatsen. Vervolgens zet de inbreker kracht op de hamer waardoor de cilinder langzaamaan naar voren komt en eruit wordt getrokken. Als het slot er vervolgens uit is, is het appeltje eitje om voor de inbrekers naar binnen te komen. Moderne sloten hebben tegenwoordig wel extra beveiliging om deze methode tegen te gaan, dus wil je een vernieuwd en modern slot dan kan je een kijkje nemen op nood-slotenmaker.nl

Dit zijn de meest populaire inbraakmethodes.