Dé reden om over te gaan naar een slimme woning

Smart devices zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Smartphones, slimme televisies, maar ook de bediening van sommige moderne auto’s. Daarentegen komt een slimme woning nog niet zo super vaak voor. Best gek eigenlijk, een huis is namelijk ook erg handig om slim te maken. Bekijk de website van Poweredblinds.nl bijvoorbeeld: Een smart-controlled huis maakt het erg makkelijk voor de bewoner om zijn of haar huis naar wens aan te passen via bijvoorbeeld een app of een afstandsbediening. Dus in plaats van alle verlichting, gordijnen, airconditioning handmatig één voor één aan te passen kan dit gemakkelijk via één druk op een knop. 

Welk deel van mijn huis wordt slim?

In een huis zijn er veel dingen die slim bestuurd kunnen worden. De verlichting kan met een app of afstandsbediening van kleur veranderd worden, gedimd worden of aan en uit gezet worden. Op een smart-tv kunnen er dan ook netflix en andere streamingdiensten worden bekeken. Verder kan het huis worden beveiligd met smartlocks en slimme camera’s. Dit slot kan op afstand via je telefoon open worden gemaakt en deze camera’s laten het je weten als er een onbekend persoon voor je deur staat. Bovendien kunnen de gordijnen zoals een elektrisch verduisterend plissegordijn ook worden bestuurd via een smarthome. De gordijnen kunnen worden opengedaan en ook weer gesloten worden zonder dat je van je stoel hoeft op te staan.

Hoe kan ik mijn slimme woning bedienen?

Het bedienen van de woning kan op verschillende manieren. Sommige slimme woningen gebruiken een app om de gebruiker de woning te besturen. Fysieke afstandsbedieningen worden ook vaak voor het beheer van de smarthome gebruikt. Overigens wordt stembediening steeds populairder onder de gebruikers van slimme-woningsystemen. Hierbij kan de gebruiker via stemcommando’s de woning beheren, zodat je geen smartphone of afstandsbediening nodig meer hebt. Je kan dus niet alleen kiezen welke delen van je huis slimmer worden gemaakt, maar ook de manier van je woning bedienen staat helemaal vrij.