Dit is het beste materiaal voor potdekselplank

De laatste tijd zie je bij steeds meer mensen een Zweedse rabat terugkomen. Een andere benaming hiervoor is een potdekselplank. Bij deze techniek stapel je stukken hout over elkaar. De techniek brengt meerdere voordelen met zich mee en kan in verschillende situaties worden toegepast. hierbij kan je denken aan overkappingen, maar ook aan tuinhuisjes. 

 

Wat is potdekselen

Bij potdekselen bedek je een muur met planken. De Als je gaat potdekselen betekent het dat jij wanden met planken gaat bedekken. Je hebt bij het potdekselen een bepaalde techniek waarop je dit doet. Je plaatst de houten planken horizontaal onder elkaar waardoor het water gemakkelijk een weg naar beneden weet te vinden. Om te kunnen potdekselen dien je wel het juiste materiaal te hebben. 

 

Zweeds rabat 

Als je de potdeksel techniek wilt toepassen kun je het beste kiezen voor 

Zweeds rabat. Zweeds rabat is gemaakt om met de potdeksel techniek de hoogte in te werken. Al jaren maken mensen hier gebruik van en genieten ze van de voordelen hiervan. De planken zien er meestal landelijk uit en je kunt ze zelf in elke kleur die je maar wilt verven. 

 

Douglashout 

Een erg bekende houtsoort in Nederland is Douglashout. Douglashout is afkomst van de douglas spar. De douglasspar groeit in verschillende regio’s en staat bekend om de duurzaamheid. Daarnaast is douglas hout eenvoudig te bewerken en kun je het in een andere kleur verven. Een nadeel van douglashout is wel dat het gevoel is voor schimmels. Echter, als je zorgt voor de juiste behandeling, dan heb je hier in principe geen last van. 

 

Ga voor zwart hout

De meeste mensen die de potdeksel techniek toepassen kiezen voor een bruinachtige houtsoort. Echter, het is ook mogelijk om voor een zwarte kleur te kiezen. De zwarte kleur geeft het bouwwerk al snel een luxere uitstraling. Bovendien valt het veel minder snel op als het houtwerk vies is geworden. Doordat de zwarte planken worden geïmpregneerd gaan ze ook nog eens erg lang mee.

Indien je de gevel van je huis wilt bedekken met hout, dan is de potdeksel techniek de beste optie. Je hebt hierbij verschillende soorten hout waarvoor je kunt kiezen en het is bovendien erg eenvoudig. Lees je van te voren wel in over hoe de techniek precies in zijn werk gaat. Daar voorkom je namelijk schades mee. Daarnaast ziet het eindresultaat er dan waarschijnlijk ook mooier uit.