Drie soorten dakramen waar je uit kunt kiezen

enregie besparend

Heb je een ruimte waar eigenlijk veel te weinig natuurlijk licht binnenkomt? Dan zijn er een aantal oplossingen. Als het een zolder betreft, kun je bijvoorbeeld overwegen een dakraam te installeren. Dakramen zijn populairder dan ooit en dat heeft verschillende redenen:

  • dakramen zijn goed betaalbaar tegenwoordig
  • ze zorgen voor extra veel lichtinval
  • er zijn veel verschillende soorten dakramen

Ga je dus een dakraam bevestigen, dan heb je tegenwoordig talloze opties. Het is altijd belangrijk op de prijs te letten, maar dakramen kosten je in ieder geval niet meer de hoofdprijs. Zorg wel altijd dat je advies krijgt alsmede materialen op maat. Je wil natuurlijk wel dat het dakraam precies past bij jouw ruimte. 

Bouw-Handel

Soorten dakramen

Er zijn verschillende soorten dakramen op de markt. Welk raam het beste bij jou past, hangt af van een aantal zaken. Het grootste verschil zit hem vaak in de as en de manier waarop je het raam kunt openen.

Tuimelramen

Het tuimelraam heeft een as op het midden en kantelt twee kanten op. Het bespaart ruimte, gezien het raam niet op traditionele wijze geopend wordt. Het kantelpunt van zo’n raam zit vaak precies in het midden maar er zijn ook tuimelramen met een hoger gelegen as. 

tuimelraam

Uitzetvenster

Een ander soort dakraam is het raam dat bovenaan het raam over de horizontale rand bevestigd is. Dit raam kun je open zetten met een standaard. Het is een populaire soort omdat deze dakramen erg stevig en stabiel zijn.