Een olijfboom in huis

Als het boeken van je mediterrane vakantie nu geen optie voor je is, kun je er altijd voor kiezen om een mediterrane sfeer in je huis te creëren. Een charmante olijfboom kopen, zal je hier zeker bij helpen. In de juiste omgeving is het enorm makkelijk om een olijfboom te verzorgen. Denk maar aan de droge gebieden waarin deze bomen van oorsprong voorkomen. Maar aan het eind van de dag zijn bomen natuurlijk niet voor je huiskamer bedoeld. Deze vruchtdragende bomen moet zoals elke andere bestuift worden. Het is mogelijk om je olijfboom binnen gelukkig te houden als je de volgende tips gebruikt bij de verzorging van je olijfboom. Zo ben je voorbereid bij een olijfboom kopen.

Verzorging

Als je in een appartement of huis woont dat geen natuurlijk zonlicht krijgt, is een olijfboom kopen waarschijnlijk niet de beste keus voor jou. Maar als je de mogelijkheid hebt om je boom bij een raam te plaatsen waarbij het een beetje lucht ontvangt, heb je de potentie om een gezonde boom te laten groeien en bloeien. Zorg dat je het eerste jaar van je boom binnen, de boom wekelijks water geeft. Of je doet dit als je voelt dat de eerste paar centimeters van de aarde droog aanvoelen. Nadat de boom zich goed gevestigd heeft in de pot en de wortels integreerd zijn, is het voldoende om de boom een keer in de maand water te geven. Let er op dat je de boom echt water geeft. Het is een goed idee om de aarde met een slang of onder de kraan te bevochtigen en het overvloedige water uit de pot te laten lopen. Omdat olijfbomen het niet gewend zijn om regelmatig water te krijgen, is het verstandig om de boom één keer in de maand veel water te geven. Zo raakt de boom voldoende gehydrateerd.

Mogelijke problemen

De meest voorkomende bedreigingen voor een olijfboom zijn ongedierte en ziektes. Ga je een olijfboom kopen, koop dan ook een plantvriendelijke spray die mogelijk ongedierte uitroeit. Zo houdt je je olijfboom blij en gezond.