Eerste hulp bij klussen

bouwmaat

Nu de winterse temperaturen goed te voelen zijn buiten, is het tijd om binnen aan de slag te gaan! Waar je in de lente de tuin volop kunt aanpakken, is het nu tijd om iets aan je huis te (laten) doen. Mocht je niet de (financiële) middelen hebben om dit te laten doen óf ben jij een fanatieke klussers die het liefst alles zelf aanpakt? Dan geef ik je hierbij 3 klus tips!

Timemanagement

Zeker als je een fanatieke klusser bent, zit je vast al met een heleboel ideeën in je hoofd. Misschien wil je wel een nieuwe keuken, ander kleurtje in de woonkamer en dan ook nog de badkamer renoveren. Deze ideeën zijn natuurlijk de eerste stap en het is goed om enthousiast te zijn, maar blijf vooral realistisch! Je kent vast die programma’s op tv waar mensen zelf klussen. Vaak eindigt dit met veel onvrede: projecten die nog niet af zijn, maar het geld of de tijd is op. Het zou zonde zijn als je vol goede moed begint, maar eindigt met een slordig geverfde muur en een keuken waar je nog niet kan koken. Pak je klussen daarom één voor één aan, zorg dat je voldoende tijd neemt voor de klus. Alleen zo zorg je écht voor een upgrade van je huis.

Gebruik het juiste gereedschap

Als je nog niet zo’n fanatieke klusser bent, zorg er dan voor dat je investeert in het materiaal en gereedschap dat je gebruikt. Dit is de eerste stap naar een goed resultaat! Vraag bijvoorbeeld kennissen om advies of kijk rond op het internet, want er is een heel groot aanbod. Bedenk je ook goed wat je verder nog aan dit gereedschap hebt. Ben jij een fanatieke klusser, is het waarschijnlijk de moeite waard om dit aan te schaffen. Maar ben je een beginnende klusser en moet je eerst nog kijken of het wel iets voor je is? Kijk dan eerst of je het van iemand kan lenen of huren. Bij bouwmaat kun je bijvoorbeeld heel goed elektrisch gereedschap huren. Dit zorgt ervoor dat je gereedschap van goede kwaliteit gebruikt, waardoor het resultaat er professioneel uit komt te zien.

Goede voorbereiding is het halve werk

Met alleen gereedschap ben je er helaas nog niet. Denk ook goed na wat je verder moet voorbereiden. Wil je bijvoorbeeld verbouwen, vraag dan eerst bij de gemeente na of je hier een vergunning voor nodig hebt. Zonder deze vergunning zal je anders niet aan de slag kunnen. Moet je gas, water of je elektriciteit afsluiten voor langere tijd? Zorg er dan voor dat je hier een oplossing voor hebt. Spreek bijvoorbeeld af dat je bij de buren mag douchen. Denk bovendien aan je eigen veiligheid en schaf dingen aan zoals gehoorbescherming of een veiligheidsbril. Eigen veiligheid blijft altijd het belangrijkste!