Godzijdank mijn man is klusser

De meeste van ons hebben weleens gehoord van het programma help mijn man is klusser. Dit populaire televisieprogramma gaat thuis kijken bij gezinnen waarvan de man allemaal grote klusprojecten begint maar deze nooit afmaakt, waardoor het huis een chaos wordt. Het programma laat goed zien hoe het soms beter kan zijn om voor een klus aan het huis gewoon vakmensen in te huren. Maar het is natuurlijk absoluut niet zo dat alle mannen die graag klussen dit beter niet zouden kunnen doen. Het juist ontzettend handig en geld besparend wanneer je zelf klusjes aan het huis kunt uitvoeren. De vraag is natuurlijk waar de grens ligt. In dit artikel bespreken we de beste klussen die mannen (en natuurlijk ook vrouwen) zelf kunnen uitvoeren binnen het huis.

Een badwand installeren

Alhoewel we dagelijks relatief weinig tijd doorbrengen in de badkamer is het toch een belangrijke ruimte in het huis. Het is waar we douchen, voorbereiden op naar bed gaan en in bad gaan. Al met al is het dus een plek om tot rust te komen. Daarom is het een goed idee om aandacht aan de badkamer te besteden en deze zo mooi mogelijk te maken. Je kunt dit onder andere doen door het installeren van een badwand, iets wat gemakkelijk zelf te doen is. Veel mensen die een bad en douche combinatie hebben zorgen ervoor dat het water niet op de badkamervloer komt met een douchegordijn.

Maar douchegordijnen worden op den duur vies plakkerig en maken de badkamer er nou niet mooier op. Een betere optie is daarom een mooie glazen badwand die het water binnen het bad houdt.

Schilderen

Schilderen is een iets wat veel mensen zelf doen maar er zijn ook veel mensen die dit uitbesteden. Toch is een ruimte schilderen heel goed zelf mogelijk. Het is wel intensief werk dus je kunt er een weekend voor uittrekken. Maar de muren van bijvoorbeeld je woonkamer of keuken een nieuwe laag verf geven kan een hoop goed doen voor de sfeer van een kamer en daarnaast ook de waarde van je huis verhogen. Het is daarom een uitstekende klus om in je huis zelf uit te voeren.

Klussen in de tuin

Wanneer je een mooie tuin hebt dan is er zeker in de lente en zomer genoeg te doen in de tuin. Hier kun je klussen uitvoeren die de tuin mooier maken zoals bijvoorbeeld de heg snoeien, het gras maaien etc. Zeker in de zomer is in de tuin werken een heerlijke bezigheid.