Het huis van de toekomst

We kijken allemaal uit naar de toekomst en hebben daar steeds weer andere redenen voor. De ene keer fantaseren we er alleen over en de andere keer zijn we in het hier en nu actief bezig met het realiseren van zaken zodat de toekomst zo wordt zoals wij erover gefantaseerd hebben. Dat betekent dat we soms nieuwe dingen en veranderingen moeten implementeren in ons dagelijks leven, zo ook in ons huis. In deze blog vertel ik je hoe je het huis van de toekomst realiseert. Lees je mee?

De zon voor de energie

Als we kijken naar het huis van de toekomst is dat niet persé een plek met een garage voor de vliegende auto maar meer een huis dat gebouwd is om duurzaam te zijn zonder het woongemak in de weg te zitten. En duurzaamheid, hoe zorg je daar nu voor? Nou bijvoorbeeld door zelf je energie op te wekken. Zonnepanelen zijn al lang niet nieuw meer maar wat nou als je die lelijke platen niet op het dak hoeft te leggen en toch de voordelen ervan plukt? Denk je eens in: mooie zonnepanelen die zowel qua beeld als functie iets aan je huis toevoegen. Dat is ideaal! En het kan! Dakpannen met zonnecellen horen helemaal bij het huis van de toekomst.

Een eigen moestuintje

Natuurlijk kan je alles bij de grote supermarkt halen, maar hoe tof is het om af en toe je eigen gewassen op kleine schaal te kweken en te verzorgen. Een aardappel uit eigen tuin smaakt lekkerder omdat je ervoor gewerkt hebt. Voeding uit eigen tuin halen, is niet alleen ene leuke bezigheid, het zorgt er ook voor dat je duurzamer met voeding omgaat en het scheelt weer wat boodschappengeld. Win-win en nog eens win!

De koets van de toekomst

Zojuist noemde ik de vliegende auto al. Dat zou natuurlijk tof zijn maar de auto van de toekomst is hier al en die vliegt niet maar gebruikt simpelweg geen fossiele brandstof meer maar rijdt bijvoorbeeld op elektriciteit. Ook wat dat betreft kan je jouw huis een upgrade geven en een oplaadpaal laten installeren zodat niks jou meer tegenhoudt om ook van de benzine af te stappen, zonder dat je voortaan alleen nog maar óp de fiets kan stappen.

Verandering is altijd moeilijk maar door samen dit soort kleine dingen gewoon en gewoonte te maken, komen we een heel eind en dan ziet de toekomst er ook een stuk rooskleuriger uit.