Het verschil tussen 7×7 en 7×19 staalkabel

Er zijn veel verschillende mensen op de wereld met ieder zijn eigen specialiteit. De een is theoretisch hel sterk en de ander is in de praktijk een stuk sterker. Zo vullen wij elkaar eigenlijk aan. De mensen die bijvoorbeeld heel goed zijn met techniek die vinden het werken aan projecten een goede tijdsbesteding en willen daar hun hobby of hun baan vaan maken. Wat als je bij een project specifieke dingen nodig hebt, zoals een staalkabel. Hoe los je dat op?

Wat zijn staalkabels?

Voordat je een staalkabel gaat gebruiken, is het handig om te weten wat een staalkabel nou eigenlijk is. Het is namelijk een kabel dat uit stalen draadjes bestaat. Die draadjes worden om elkaar heen geslagen, zodat het uiteindelijk 1 grote kabel vormt. Deze kabel zorgt ervoor dat er trekkracht over gebracht wordt. Er zijn verschillende redenen waarom je een staalkabel kunt gebruiken, maar weet dat voor elke reden die je hebt er een andere staalkabel gebruikt kan worden. Voor een lift gebruik je bijvoorbeeld een andere staalkabel dan die voor een containerkraan. Maar trekkracht als doel is bij beide hetzelfde. 

Handig om te weten welke je precies nodig hebt is door te informeren bij iemand die in de bouwmarkt werkt. Er is een voordeel aan staalkabels als die vergeleken worden met touw vezels. Staal heeft namelijk een grote trekkracht en staal krimp of rekt niet als de vocht in de lucht veel is. Het kan alleen veranderen als de temperatuur veranderd.

Wat is het verschil tussen staalkabels?

Zoals ik al vertelde zijn er voor verschillende projecten, verschillende staalkabels nodig. Maar ze hebben allemaal wel hetzelfde doel. Maar wat zijn de verschillen bij de staalkabels onderling nou eigenlijk? Als ik een staalkabel 7×7 en een staalkabel 7×19 met elkaar wil vergelijken, dan is mijn doel namelijk het weten wat het verschil is.

De staalkabel 7×7 is voor het gebruik voor architectuur en algemene toepassingen. Een staalkabel 7×19 is een zeer flexibele rvs-staalkabel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor vallen en tal van andere toepassingen die er zijn.