Je huis milieuvriendelijk maken doe je zo

De wereld is veel bezig met het milieu. Alles dient milieuvriendelijk te zijn, waardoor de wereld weer een stuk vooruit gaat. Wil jij je steentje ook meedragen? Dan heb je de mogelijkheid om te kijken voor een milieuvriendelijke woning. Je kunt dit doen door duurzaam te leven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet te veel plastic verbruikt. Daarnaast kun je ook afval scheiden. Binnen de woning kun je zelf ook een aantal aanpassingen maken om je woning zo milieuvriendelijk te houden. Wil jij weten hoe? Lees dan vooral verder!

Scheidt je afval

Het is belangrijk om je afval te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan groenafval. Zorg dat je enkel alleen groenafval hebt. Ook is het belangrijk om je plastic te scheiden zodat dit weer hergebruikt kan worden voor andere doeleinden. Als laatste kun je je papier ook scheiden. Je hebt in elke wijk een aantal containers waar je je papier kwijt kunt. Zo weet je zeker dat je al het afval scheidt. 

Denk aan de riolering

Het is belangrijk om aan de riolering te denken. Gooi gene wattenstaafjes of tapons in de wc. Als je dit wel doet, dan komt dit in de riolering wat erg slecht is voor het milieu. Daarnaast kan je wc ook gaan verstoppen waardoor je moet gaan kijken naar rioolrenovatie. Het is belangrijk om een prullenbak naast de wc te zetten zodat alles gemakkelijk weggegooid kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk om geen vet in de wc te gooien. Het vet kan namelijk blijven plakken waardoor je sneller te maken krijgt met rioolverstopping. Dit kan ook leiden naar een rioolrenovatie

Zorg voor duurzame producten

Het is belangrijk om zo duurzaam te leven, en daarom is het handig om duurzame producten aan te schaffen. je kunt bijvoorbeeld minder plastic kopen. Zo kun je voortaan glas kopen en dat gaat ook veel langer mee! Daarnaast kun je ook denken aan het hergebruiken van je eierdoosjes. Zo kun je bijvoorbeeld bij de eierboer de eierdozen hergebruiken. Verder kan het handig zijn om je tassen het te gebruiken zodat er niet veel plastic tassen worden weggegooid. 

Leef zo zuinig mogelijk

Ook is het belangrijk om zo zuinig mogelijk te leven. Doordat je zo zuinig mogelijk leeft, zal je energie kunnen besparen, maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf minder geld uit te geven aan bijvoorbeeld energie. Energie kost tegenwoordig namelijk erg veel. Daarom kun je tegenwoordig de verwarming een graadje lager zetten waardoor de energierekening ook een stuk lager wordt. Ook kun je kijken naar waterverspilling. Laat de kraan niet onnodig aanstaan want dit is nergens voor nodig. Je kan bijvoorbeeld in plaats van 3 keer per week in bad, 1 keer per week in bad gaan. Ook kun je je houden aan 5 minuten douchen. Alles wat nu genoemd is, is goed voor het milieu, maar ook natuurlijk voor je portemonnee! Je bespaard namelijk veel geld en natuurlijk bespaar je ook de wereld!