Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Dé beste reden uw kruipruimte te isoleren

We kunnen er niet meer omheen. We moeten iets doen aan de opwarming van de aarde. En dat doen we door onze huizen minder snel koud te laten worden. Met kruipruimte isolatie zetten we grote stappen. Zeker als we het massaal doen. Helpt u ook mee? We vertellen u hieronder meer over het nut en de noodzaak van kruipruimte isolatie.

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte is de ruimte die u onder de meeste woning wel aantreft. De ruimte is doorgaans bereikbaar door een luik bij de voor- of achterdeur en onder het hele huis door. De ruimte biedt noodzakelijke toegang tot water- en elektriciteitsleidingen. Ook beschermt de kruipruimte het huis tegen eventueel stijgend grondwater en belemmert het ongedierte om uw huis te betreden. De enige manier om u onder de vloer voort te bewegen, is kruipend. Nu mag u raden waarom de kruipruimte zo heet!

Waarom kruipruimte isolatie?

De kruipruimte is een onverwarmde en vaak vochtige ruimte. Hier ontstaan snel schimmels, die via de leidingen en de kieren de rest van uw huis gemakkelijk kunnen bereiken. Zo kan er binnen korte tijd schade ontstaan aan de constructie van uw huis. Kruipruimte isolatie is dan ook in eerste instantie bedoeld om vochtproblemen in uw woning tegen te gaan. De andere belangrijke reden om te kiezen voor kruipruimte isolatie is het energie- en milieu-aspect, dat ook een rol speelt als het om uw portemonnee gaat. Door een kale en lege kruipruimte kom veel koude uw woning binnen. Door te voorkomen dat dit kan gebeuren, met kruipruimte isolatie dus, hoeft u minder moeite te doen om uw woning te verwarmen. Kortom: u bespaart met kruipruimte isolatie op uw energie- en stookkosten. Wij noemen dat een win-win-situatie!

Voordelen van kruipruimte isolatie

Kiest u ervoor om kruipruimte isolatie te laten aanbrengen in uw woning? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • U heeft geen last meer van optrekkend vocht in uw woning
  • Het voorkomt aantasting van balken, vloeren en leidingen
  • De luchtvochtigheid in uw woning neemt af, wat goed is voor de gezondheid
  • Uw energiekosten gaan omlaag. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee

Ook kruipruimte isolatie laten aanbrengen?

Spreken de grote voordelen van kruipruimte isolatie u ook zeer aan? Neem dan snel contact op met specialist in kruipruimte isolatie om het onder uw woning aan te laten brengen. U krijgt er geen spijt van!

Reageren op dit blog? Stuur ons uw bericht via het contactformulier op onze site.