Makelaar Groningen helpt je

Als je een huis wil kopen dan kom je in veel gevallen terecht bij een makelaar. Je maakt een afspraak om een huis te bezichtigen en komt in contact met de makelaar. Zeker in deze tijd van woningkrapte is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg dat je alles in orde hebt voordat je naar een afspraak gaat met bijvoorbeeld Makelaar Groningen. Je kan op internet opzoeken waar je allemaal op moet letten als je een huis gaat bezichtigen. Het is ook handig al je van tevoren bedenkt wat voor vragen je aan de makelaar wil gaan stellen. Zo hoef je niet ter plekke allerlei dingen te gaan bedenken.

Een afspraak maken voor de bezichtiging

Als je een afspraak gaat maken voor de bezichtiging neem je contact op met de verkopende makelaar. Vervolgens geef je de momenten door aan bijvoorbeeld Makelaar Groningen wanneer je voorkeur zou hebben voor een bezichtiging. De makelaar neemt vervolgens weer contact op met de verkopers. Het is namelijk gebruikelijk dat de verkopende partij niet thuis is tijdens de bezichtiging van het huis. Zo kan je rustig en ongestoord het huis bekijken zonder dat er op je lippen gekeken wordt.

Spelregels voor bezichtigingen

Het bekijken van een huis is in alle tijden vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om iemand mee te nemen. Sterker nog dit is ook aan te raden. Als je iemand meeneemt kan deze persoon ook op dingen letten die je zelf over het hoofd ziet. Pas als je een bod doet dan komen er echt regels en wordt het allemaal heel formeel. Makelaar Groningen legt van tevoren uit wat er veranderd en wat er van je verwacht wordt.

Een checklist maken voor de bezichtiging

Het is ook handig als je voor de bezichtiging een checklist maakt met dingen waar je op wil letten. Zet daar dingen op die jij belangrijk vindt voor je nieuw huis. Bijvoorbeeld: badkamer, keuken, cv of deuren. Als je speciale wensen hebt is dit belangrijk om aan te geven. Dit soort punten kan je ook bijvoorbeeld aan Makelaar Groningen vragen. Het kan daarnaast ook verstandig zijn om tijdens je bezichtiging een rondje door de buurt te lopen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de buurt is en wat je ervan kan verwachten. Je ziet bijvoorbeeld of er veel kinderen in de buurt zijn of misschien is het juist een buurt waar heel weinig te doen is voor jonge kinderen.

Vraag het aan Makelaar Groningen

Het is dus heel verstandig als je goed voorbereid bent voor een bezichtiging. Zorg dat je weet wat je gaat vragen en maak daar dan ook een lijstje van. Deze dingen kun je dan vragen aan Makelaar Groningen. Je kan ook van tevoren kijken op de websites waar het huis te koop staat. Hier staan meestal foto’s bij. Zo krijg je al een beetje een indruk van het huis en kun je op basis daarvan al wat vragen bedenken. Zorg ook voor punten waarop je gaat letten tijdens de bezichtiging. Het is erg verstandig iemand mee te nemen die ook kritisch naar het huis kijkt zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar een makelaar? Neem een kijkje op de site van Namaco Groningen.