Opslaan van cryptomunten

crypto wallet

Om verschillende cryptomunten op te slaan heb je een crypto wallet nodig. Een wallet is eigenlijk niets meer dan een softwareprogramma, de meeste mensen die handelen in cryptomunten gebruiken een wallet die geschikt is voor meerdere cryptomunten. Een wallet die geschikt is voor meerdere soorten munten noemt men een multicoin wallet. Het is te omslachtig als je voor iedere cryptomunt een aparte wallet moet hebben en die zou moeten beveiligen. 

crypto wallet

Het beheer van je crypto wallet

Ondanks dat het zeer risicovol en gemakkelijk is, laten veel beleggers de gekochte munten op een makelaar staan. Om je vermogen over te laten aan de eerlijkheid van de eigenaar van de handelsbeurs is niet iets om mee te gokken. In feite is de eigenaar van de handelsbeurs eigenaar van de cryptomunten. Simpelweg bezit je niet over de sleutels van de crypto wallet, de eigenaar kan dit zien als eigendomsrecht omdat hij de private key bezit. Voorheen zijn er veel eigenaren geweest die het niet zo nauw namen met het vertrouwen.

crypto wallet

Wachtwoordbeleid

Een ander risico wat je niet hebt met een eigen crypto wallet en wel met een makelaar is dat een handelsrekening geplunderd kan worden. Fouten door de gebruiker of een zeer slecht wachtwoordbeleid kunnen daartoe bijdragen. Een hacker kan dan eenvoudig controle krijgen over de rekening, en de munten doorsturen naar een andere rekening. Denk hier zeker over na als je op zoek bent naar een betrouwbare en goede wallet voor je cryptomunten. Zorg er altijd voor dat je zelf de munten daadwerkelijk in je bezit hebt.