Oven in je tuin

Als je wilt beginnen met een stucwerk beton cire oven in je tuin dan zijn de eerste en belangrijkste stap uiteraard de planning. Bepaal waar je je stucwerk beton cire oven wilt bouwen en wat is de gewenste afmeting? Zorg ervoor dat de afmeting van de oven overeenkomt met je tuin; anders ziet het er raar uit. Zorg ervoor dat de diepte, hoogte, breedte en plaatsing van de schoorsteen goed zijn ontworpen en in de juiste verhoudingen zijn. Als brandstof ga je hout gebruiken, dus je basis moet sterk en vuurvast zijn. Gebruik betonnen straatstenen en een stevige plaat om er een te maken. Leg de stenen één voor één op elkaar in de vierkante vorm (die aan één kant open is) en voeg ze samen met de cementpasta. Nadat je de gewenste hoogte van dit vierkant hebt bereikt, plaats je er een plaat op.

steunen

Gebruik steunen, je kunt ook tijdelijke steunen gebruiken om de plaat en wanden te ondersteunen. Hierna is de volgende stap het bedekken van de basis met het cement om een ​​afgewerkte en gepolijst ogende basis te krijgen. Nadat je klaar bent met het maken van de basis voor je oven, is het tijd om het bovenste gedeelte te bouwen. Dat is best moeilijk, maar je kunt het!

Koepel

Plaats eerst je stenen in de perfecte vorm van de koepel op de vloer in de juiste afmetingen om de bovenkant van de oven daadwerkelijk te visualiseren. Als je klaar bent met de metingen, is het tijd om de taak uit te voeren. Begin met de onderkant en plaats de stenen in een halve cirkelvorm. Zorg ervoor dat je het aantal stenen vermindert naarmate je hoger gaat om een ​​koepel te maken. Om een ​​koepel met een perfecte vorm te krijgen, doe je het zand in de vorm van een koepel samen met stucwerk beton cire . Het heeft te maken met het zand en daarna de stenen erop leggen. Je kunt ook het voorste gedeelte van de koepel boog omlijsten en decoreren met graniet of andere materialen.