Problemen waar starters mee te maken hebben bij het verkopen van hun huis

Een huis verkopen is niet gemakkelijk, zeker niet voor starters. Meer informatie over het verkopen van een huis kan je vinden op de site van Mercari. Als starter ben je nieuw op de huizenmarkt. Je moet ineens rekening houden met veel financiële zaken, zoals het aanvragen van een hypotheek, het vinden van een nieuwe woning en een makelaar regelen. Makelaars kunnen erg duur zijn, zeker als je een starter bent met wellicht een klein vermogen. Al met al zijn er dus een aantal problemen waar starters tegenaan kunnen lopen bij het verkopen van hun huis, maar voor elk probleem is natuurlijk ook altijd een oplossing. 

Een huis verkopen kost tijd en geld

Makelaars kosten veel geld en het duurt meestal wel een tijdje voordat jouw huis verkocht wordt. Dit kost je uiteindelijk veel geld. Daarbij kan het zijn dat je al een andere woonplek hebt gevonden en misschien wel een lening moet aangaan omdat je het geld nog niet hebt van het huis dat je wilt verkopen. Dat zorgt natuurlijk weer voor rente die je moet terugbetalen bovenop je lening en is zonde van het geld. Het is natuurlijk veel makkelijker als je huis meteen verkocht kan worden. Dit zijn niet de enige kosten. Naast de kosten van de makelaar moet je ook nog een energielabel van jouw huis aanvragen. Er zijn ook nog kosten voor het verkoopklaar maken van jouw woning. Dit is natuurlijk afhankelijk van de woning.

Sneller en goedkoper verkopen 

Een huis verkopen kan ook zonder al deze lasten. Bij Mercari.nl kan je je huis direct verkopen aan Mercari, je krijgt een geldbedrag voor jouw woning en de rest regelen zij. Dat is een handige oplossing voor het sneller verkopen van jouw woning. Je kan je huis ook verkopen zonder makelaar. Dit bespaart de makelaarskosten maar kost wel meer tijd en bovendien moet je nu zelf al het administratieve en juridische werk regelen, wat normaal gezien door een makelaar geregeld kan worden.