Songteksten vertalen handig voor onbekende nummers

Het lievelingslied van mijn opa is vrijwel onbekend en staat niet als vertaling etc. op Google. Omdat het lied in het Engels is en ik zelf niet heel erg goed Engels kan, laat staan vertalen, zocht ik naar hulp. Deze hulp was niet heel goed te vinden maar na even wat surfen op het internet naar ‘songtekst vertalen‘ kwam ik uit op de website van Marieke Frankema.

Wist meteen dat het goed zat

Op haar website las ik ook dat ze andere dingen doet zoals zingen, acteren en zelfs auteur is van 3 boeken. Toen ik dat las wist ik meteen dat ik goed zat. Daarna heb ik meteen contact opgenomen met de eigenaar. Na telefonisch contact te hebben gehad en even met elkaar de mogelijkheden hebben besproken, kwamen we tot een besluit de songtekst te vertalen.

Vertaling goed bevallen

Zelf vind ze het leuk om te doen en dat gaf mij ook meer vertrouwen dat het resultaat ook goed zou zijn. En dat was het ook. Ik ben nu zeer tevreden over het nummer dat Marieke Frankema voor mij heeft vertaald. Nu kan ik ook de echte betekenis weten van het liedje en hoef ik niet letterlijk te gaan vertalen op bijvoorbeeld Google Translate. Omdat mijn opa nog meer nummers heeft die hij erg mooi vond van deze artiest kom ik misschien nog een keertje terug. Dit omdat het me goed is bevallen. Ook de prijs van de vertaling was niet al te hoog. songteksten vertalen