Stellingen en hun diverse toepassing

Stellingen kunnen voor diverse punten gebruikt worden. Een stellingkast, wat in het kort een stelling genoemd wordt, is een systeem die gebruikt kan worden om voorraad op te slaan. Het is dus vooral bedoeld voor het opslaan van goederen. Er zijn diverse soorten stellingen en iedereen stelling heeft vaak zijn eigen toepassing. In dit artikelen vertellen we je er meer over.

Houten stelling

Een houten stelling is wordt vaak gemaakt van Oost-Europees vurenhout en is vooral voor administratief gebruik. Je kan hierbij dus ook wel bedenken dat het niet verstandig is om hele zware goederen erop te leggen. Wel zijn deze stellingen zo gemaakt dat het een garantie biedt van jarenlang gebruik.

Metalen stellingkast

Een metalen stellingkast is veel sterken en zwaarder dan een houten stelling kast. Deze is dus ook voornamelijk voor professioneel gebruik. Deze kan ook voor thuisgebruik aangeschaft worden. Als je zware goederen hebt is dit de geschikte stelling voor jou.

Kunststof stelling

Een kunststof stelling is ook wederom voor iets lichtere goederen. Deze wordt vaak gebruikt voor in koelcellen of voor in hygiënische ruimtes. Hierbij kun je denken aan een keuken.

Grootvakstelling

De laatste stelling is ideaal voor handmatige opslag van pallets en grote opslag. Het is heeft een makkelijke montage en is daarom ook erg flexibel (als je de stelling bijvoorbeeld ergens anders wilt neerzetten). Deze grootvakstelling wordt vaak gebruikt in onderdelenmagazijnen, industriehallen en ga zo maar door. Ideaal voor magazijninrichting dus.