Tips bij het huren van een container

De tijd van verbouwen is weer aangebroken. Naast dat je hier tijd voor vrij moet maken, zijn er natuurlijk een hoop andere dingen te regelen. Een daarvan is waar je het afval moet laten. Een makkelijke manier om je afval op te bergen is door een container te huren. Bij het huren van een container moet je echter wel aan een aantal regels voldoen en moet je met bepaalde dingen rekening houden. Daarom in dit blog een aantal tips bij het huren van een container. 

Informeer wat mag en niet mag

In het geval dat een container op je eigen grond komt te staan is er geen probleem. Het kan in sommige gevallen echter wel een probleem zijn als je de container niet kwijt kan in de tuin. Hierdoor is de meest logische plek om een container te zetten vaak een parkeerplaats. Informeer je buren dus van te van te voren even en vraag bij de gemeente na of je een vergunning nodig hebt. Indien je een vergunning nodig hebt kan je die direct aanvragen. 

Zet de container een dag van te voren neer

Als je aan de slag wilt gaan, wil je natuurlijk in de ochtend al beginnen met je bezigheden. Dan wil je dus ook direct je afval weg kunnen gooien. Zorg er daarom voor dat je jouw container al een dag van te voren klaar hebt staan. Als je de goedkope container pas bestelt voor de datum waarop je gaat verbouwen, kan het zijn dat die in de middag pas binnenkomt wegens vertraging op de weg of drukte. Hierdoor moet jij je verbouwing al gelijk uitstellen, wat je helemaal niet wilt natuurlijk. Daarom is het verstandig om je container al een dag van te voren klaar te hebben staan. 

Bekijk van te voren welk afval je gaat krijgen

Bij containers is scheiden een belangrijk punt. Zo heb je bouw/sloopafval containers, hout containers, schoon puin containers etc.. Zorg daarom dat je van te voren goed weet welk soort afval je gaat overhouden aan je verbouwing en bestel aan de hand daarvan de juiste container. als je nou tuinafval en puin afval gaat krijgen, kan het verstandig zijn om twee kleinere containers te bestellen. Lees je goed in en dan komt het allemaal goed, veel succes met de verbouwing!