Tips voor een snelle schoonmaak

De een vindt schoonmaken heerlijk, de ander heeft er een hekel aan. Hoe je er ook in staat, soms heb je even een snelle schoonmaak nodig. Als bijvoorbeeld onverwachts visite over een half uur aan de deur staat of als je nog even snel wat schoon wilt hebben voordat je weggaat zodat je niet in een vies huis thuis komt. Wat je reden ook is, iedereen heeft het af en toe nodig; een snelle schoonmaak. Daarom in dit artikel een aantal tips, gegeven door een schoonmaakbedrijf gelegen in Culemborg, hoe jij snel en gemakkelijk in een korte tijd een snelle schoonmaak pleegt!

Opruimen en weggooien

Het is zo simpel, maar oh zo moeilijk tegelijkertijd, opruimen en weggooien. Vaak heb je nog dingen in de woonkamer liggen zoals een krant of tijdschrift waarvan je dacht dat je die nog wel even zou lezen maar waar je nog niet aan toe was gekomen. Nu kan je die laten liggen totdat je hem ooit is gaat lezen, of je kan hem in je boekenkast leggen waarbij je hem pas leest wanneer je zeker weet dat je er tijd en zin voor hebt. Bij de tweede optie ruim je hem op en kan je hem uiteindelijk toch lezen. Zorg dus dat je alle rotzooi eerst opruimt of weggooit. Maakt niet uit of je het later op de dag nog nodig zou hebben, leg het weg zodat het er opgeruimd uitziet. Hierdoor creëer je heel gemakkelijk ontzettend makkelijk een opgeruimd en voldaan gevoel. 

Emmer en sop

Als je eenmaal opgeruimd en weggegooid hebt, staat er in de meeste gevallen weinig tot niets op je meubilair. Kortom, tijd om er even snel een sopje overheen te halen! Vul een teiltje met warm water, doe er wat dubro en hupsakee, aan de slag! Even snel een sopje over alle tafels en kasten heen halen zorgt ervoor dat het stukken schoner is en is binnen 10 minuutjes te doen. 
Heb je nou zelf geen zin om dit werk allemaal te doen? Huur dan een gewoon een schoonmaakbedrijf in. Vanberkel-schoonmaak is een specialist die een schoonmaker naar je toe kan sturen zodat je huis of bedrijf weer helemaal schoon wordt!