Tips voor je tuinkas

Hou je ervan om te tuinieren en planten te kweken in de zomer, maar zou je het ook graag gedurende het jaar willen? Dan is een tuinkas de oplossing! Lees verder welke stappen je kunt ondernemen om hier een start mee te maken.

Tuinkas

Om te beginnen moet je kiezen welke tuinkas je wilt aanschaffen.Tegenwoordig kan dit gemakkelijk online in allerlei soorten en maten, dus let goed op de afmetingen van de kas en wat voor soort je nodig hebt. Je wilt uiteraard niet dat het alle ruimte inneemt in je tuin. Het is namelijk maar een toevoeging!

Verlichting en warmte

Daarnaast is het ook belangrijk dat het licht goed doorkomt in je kas. Uiteindelijk is het namelijk de bedoeling dat je door veel licht de groei van je planten bevordert dan dat ze buiten geplant zouden worden. Let er dus goed op dat je de tuinkas niet in de schaduw plaatst.

Overigens is het ook noodzakelijk dat het wat warmer is in de kas dan het temperatuur buiten. Dus moet je erop letten dat het niet gaat tochten en dat het goed geisoleerd is om de warmte binnen te houden. Hiermee bevorder je niet alleen de groei van de plantjes, maar bespaar je ook op energiekosten.

Schermdoeken

In tegenstelling tot de verlichting, kan het in sommige gevallen nodig zijn om wat minder licht te hebben in de kas. Bijvoorbeeld bij het planten van bepaalde bloemsoorten die niet zo lang meegaan nadat ze zijn geoogst. Hiervoor kun je dan gebruik maken van een verduisteringsdoek of een aluminium schermdoek. Dit zorgt namelijk voor verkoeling en het werkt ook nog eens energiebesparend. Een win-win situatie!