Verschillende toepassingen van plastic

Plastic heeft een slechte reputatie bij de meeste mensen. Iedereen kent de helaas de beelden van onze zeeën waar een flinke laag afval bovenop drijft. Wanneer men het plastic niet netjes weg gooit of opruimt dan komt het uiteindelijk terecht in de natuur met alle gevolgen van dien. Dat is jammer want plastic is eigenlijk een heel mooi product. Dit komt omdat plastic een aantal eigenschappen bevat welke het ideaal maakt voor verschillende toepassingen. Zo is plastic relatief sterk voor de massa die het heeft. Is het licht in gewicht voor de volume die het inneemt. Het vergaat niet, wat dus ook soms een nadeel is. En tot slot is het ook nog eens waterdicht en enorm goedkoop. In dit artikel bespreken we enkele toepassingen van plastic in verschillende industrieën.

Voedingsmiddelenindustrie

Hier zien we plastic het meest terug en dit is ook de grootste bron van de vervuiling. Voordat we vloeistoffen in plastic flessen verkochten waren glazen flessen de norm. Deze zijn echter een stuk duurder en zwaarder en dus was de overstap snel gemaakt. Tevens blijven etenswaren welke in plastic verpakt worden langer goed.

Landbouw

Een andere industrie waar we plastic tegenkomen is bij onze boeren. Zo wordt landbouwplastic gebruikt om gras of mais kuilen af te dekken zodat deze beter beschermd zijn tegen de elementen. Voor landbouw plastic kan je bij FVR Trading terecht. Daarnaast hebben zo ook tal van andere agrarische producten. Neem gerust een kijkje of vraag advies over hoe je het plastic op een verantwoorde manier kunt gebruiken.