Voor welke ruimtes is een beton ciré vloer geschikt?

Heb jij al gehoord van het materiaal beton ciré? Dit materiaal kwam eerst voornamelijk voor in Frankrijk, maar tegenwoordig wordt het in vele landen gebruikt. In Nederland is beton ciré zelfs een echte woontrend geworden. Dit materiaal is zeer praktisch en geeft je huis een moderne uitstraling. Het materiaal vormt een mooie basis die gemakkelijk te combineren valt met meerdere woonstijlen. Mede daarom is dit materiaal een zeer geliefde optie bij vele mensen.

Beton ciré geschikt voor vrijwel elke ruimte

Beton ciré is eigenlijk geschikt voor elk soort ruimte. Dit maakt de vloer praktisch en ideaal voor de huishoudens van tegenwoordig. Of je nu kinderen hebt of huisdieren, het kan allemaal! Het materiaal is slijt- en watervast. Dit zorgt ervoor dat het materiaal ook prima te gebruiken is in vochtige ruimtes zoals je badkamer. Ook beperkt beton ciré zich niet tot de vloer. Je kunt er ook je wanden mee bekleden. Hoe leuk is dat voor het vormen van eenheid in je woning! Het materiaal hecht op elk soort ondergrond. Wel moet de ondergrond vormvast en vlak zijn. Het materiaal wordt het meest gebruikt voor de bekleding van de badkamer, vloeren, keuken, het aanrechtblad, of de open haard.

Elke vloer van beton ciré is uniek

Een beton ciré vloer kun je het beste laten leggen door experts. Zij brengen de vloer geheel zorgvuldig aan en hebben veel ervaring met het werken met het mooie materiaal. De vloer of wand wordt in vegende bewegingen aangelegd. Hierdoor is echt elke vloer of wand uniek! Beton ciré bestaat uit een watervaste stuclaag die op elke ondergrond hecht. Ook wordt de vloer of wand opgebouwd uit meerdere dunne lagen. Dit is een klusje dat veel tijd en zorgvuldigheid vereist. De samenstelling van beton ciré bestaat uit twee componenten. De eerste is cement. De tweede component is een verharder van kunststof. Dit maakt beton ciré uiteindelijk sterk maar ook flexibel.

Welke kleuren zijn er mogelijk?

Beton ciré is er in een aantal verschillende kleuren. Grijstinten worden momenteel het meest gekozen. Maar ook kan het zijn dat je liever voor een wat warmere tint gaat zoals bruin of een zandkleur. Wanneer je echt iets speciaals zoekt is beton ciré ook naar wens aan te passen. Zo zijn er tegenwoordig ook veel groentinten op de markt. Zoals je ziet kun je met het materiaal alle kanten op. Ook is het een duurzame keuze én bovendien onderhoudsvriendelijk. Wil jij beton ciré kopen? Je kunt het materiaal online bekijken of ga persoonlijk langs in een showroom. Ook kun je hier terecht voor het advies van experts.