Voordeur vervangen, hier moet je op letten

De voordeur is het eerste wat mensen zien als ze naar je huis toe lopen. Het geeft al gelijk een indruk van het onderhoud aan je woning. Als de voordeur er niet uitziet dan denken mensen vaak dat het binnen ook niet veel pluis is. Enerzijds is het dus voor jezelf prettig om een mooie voordeur te hebben en anderzijds is het belangrijk als je jouw woning gaat verkopen dat de voordeur er goed uitziet. Dat maakt immers een goede indruk op potentiële kopers.

Maar waar moet je opletten als je voordeur niet meer volstaat en je hem wil gaan vervangen? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat voor soort voordeur is het beste?

In principe zijn er meerdere materialen geschikt voor voordeuren. Het meest voorkomende materiaal is hout. Een houten voordeur is relatief gezien goedkoop en goed te onderhouden, waardoor hij tientallen jaren mee kan gaan. Echter, een voordeur gemaakt van aluminium is onderhoudsvrij en geeft je woning een zeer strakke uitstraling.

Maar eerlijk is eerlijk, als je een woning met een landelijke uitstraling hebt, dan is een voordeur van aluminium niet echt passend en kun je beter voor een voordeur van hout kiezen. Waar het dus op neerkomt is dat je voor jezelf na moet gaan welke uitstraling je met een voordeur wil realiseren en daarnaast nadenkt over het onderhoud aan de voordeur. Dus of je daar wel of geen tijd en/of geld aan wil besteden.

Voordeuren en veiligheid

Helaas komt woninginbraak vaak voor. Dus het is belangrijk dat je ramen en deuren van goede sloten zijn voorzien zodat de kans op een inbraak kleiner wordt. Als eis kun je stellen dat je nieuwe voordeur uitgerust moet zijn met sloten die het politiekeurmerk veilig wonen hebben. Met dit keurmerk heb je de zekerheid dat er kwalitatief goede sloten in je voordeur gemonteerd zitten.

Daglicht

Een voordeur zonder ramen zorgt ervoor dat de hal van je woning behoorlijk donker kan worden. Als je dus verder geen ramen hebt in de hal, is het aan te raden om voor een voordeur met ramen te kiezen.

De isolatiewaarde van de voordeur

Iedere voordeur heeft een bepaalde isolatiewaarde. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een RC-waarde. ‘RC’ staat voor ‘Resistance Construction’ en heeft betrekking op de warmteweerstand. Hoe hoger de RC-waarde hoe beter de isolatie. Een voordeur met een hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat er minder kou via de voordeur je woning kan binnenkomen. Dat scheelt weer in de stookkosten en zeker nu de gasprijs enorm hoog is, is dat mooi meegenomen.

Advies nodig over voordeuren?

Dan raden we je aan om een specialist in voordeuren te bezoeken. In de showroom kun je de verschillende soorten deuren bekijken en uitproberen. Er zijn ook hun bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in een specifieke soort voordeur. Een voorbeeld van een dergelijk bedrijf is de garagedeur specialist uit Moordrecht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in garagedeuren en aluminium voordeuren. Bovendien is het mogelijk om de garagedeur en aluminium voordeur op elkaar af te stellen, zodat er een strakke uitstraling gerealiseerd kan worden. 

Ons advies is om je bij verschillen bedrijven te oriënteren. Zo krijg je een totaalbeeld van het aanbod en kun je prijzen vergelijken.