Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een graafmachine?

Een graafmachine is voor veel bedrijven een grote investering. In veel gevallen is het ook een stuk handiger om een graafmachine te huren of zelfs te leasen. Wanneer je een graafmachine vaak moet gebruiken kan kopen natuurlijk ook waar voor je geld zijn. Als je er eentje koop, wil je natuurlijk wel dat je waar voor je geld hebt. Veel graafmachines lijken misschien op elkaar, maar net als bij telefoons, is elke graafmachine toch net wat anders. Om goed in kaart te brengen waar je op moet letten bij het kopen van een graafmachine heb ik hier drie aandachtspunten.

De gewichtsklasse

Er zijn verschillende graafmachines en deze kan je verdelen in drie gewichtsklassen. Om te beginnen de minigravers. Dit zijn de graafmachines die maximaal zes ton wegen en dus ook alleen geschikt zijn voor kleine klussen. Hiernaast heb je ook de normale graafmachines, van tussen de zes en veertig ton. Deze die je vooral terug op de bouw. Ook heb je nog de grote graafmachines van meet dan veertig ton. Deze graafmachines zijn moeilijk te verplaatsen en worden daarom ook alleen gebruikt in grote projecten waar enorme bergen zand moeten worden weggegraven.

Duurzaamheid

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzaam leven. Ook bij een grote investering is het belangrijk dat dit lang voldoet aan de milieueisen die de regering stelt. Het is belangrijk dat de graafmachine niet te veel energie verbruikt en voor een lange periode mee gaat.

Makkelijk te besturen

Ten slotte wil je natuurlijk dat je graafmachine makkelijk te besturen is en comfortabel zit. Niks is hindelijker als wanneer je de hele dag op de bouw werkt en niet comfortabel kan zitten en steeds problemen hebt met het besturen van je machine.

Wil je nou ook een hybride graafmachine aanschaffen die aan al deze aandachtspunten voldoet? Neem dan een kijkje bij een van de Takeuchi dealers in Nederland!