Wat is een AGV precies?

inspectie electrische arbeidsmiddelen

Automatisch geleid voertuig: definitie en meest bruikbare typen in het magazijn

We praten al enkele jaren over automatisering en autonoom rijdende voertuigen binnen het magazijn. Het eerste zelfrijdende systeem dateert zelfs uit het begin van de jaren vijftig, toen Barrett Electronics uit Northbrook in Illinois een vrachtwagen met aanhanger uitvond die een draad op de vloer volgde in plaats van een spoor.

Tegenwoordig heeft de technologie een lange weg afgelegd en is het mogelijk geworden om tal van functies in het magazijn te automatiseren, met als resultaat meer veiligheid, minder handmatige fouten en verbeterde nauwkeurigheid in laadbeheer. Dus, wat betekent “Automatic Guided Vehicle” of als afkorting, AGV, vandaag de dag en wat zijn de meest bruikbare soorten in een magazijn?

Wat is een AGV? Automatisch geleide voertuigdefinitie

Een automatisch geleid voertuig is een autonome of mobiele robot, geleid door markeringen die draden, magneetband op de vloer of laserreferenties kunnen zijn. Deze voertuigen worden steeds vaker gebruikt in de industriële sector om materialen van de productiefabriek naar het geautomatiseerd magazijn te verplaatsen of om de opslag efficiënter te beheren met een lager risico voor het personeel.