Wat is een groendak?

Een groendak is uw dak aanleggen waarbij uw dak geheel of gedeeltelijk bedekt is met begroeiing. U hebt een specifiek dakontwerp en -uitrusting nodig om de vegetatie goed te laten groeien op uw dak, terwijl het doel van het dak behouden blijft. Groene daken worden uitgevoerd op zowel residentiële als commerciële structuren. Dit is een geweldige actie om te helpen onze natuur te behouden. Dit helpt de planten rond uw plaats te vergroten, wat leidt tot meer luchtproductie. Het is best ingewikkeld om uw dak te laten omtoveren tot een groendak. Maar het is zeer de moeite waard in termen van tijd, geld, het helpen van het milieu en het fris houden van uw locatie. Wilt u meer weten, bezoek dan dakvergroeners.

Waarom zou je een groendak installeren?

In de eerste plaats helpen groene daken de warmte in uw omgeving te verminderen. De vegetatie die u op uw dak plant, zal u helpen de omgeving af te koelen. Het kan u ook helpen uw energiekosten te verlagen. In tegenstelling tot traditionele daken, neemt een groendak de warmte op die van nature in uw gebouw zou sijpelen. Het geeft u ook schaduw en zorgt voor verse zuurstof om in te ademen. Door een sedumdak te plaatsen, draagt ​​u ook bij aan het behoud van het milieu.

Waar moet u op letten voordat u een groendak installeert?

U moet eerst beslissen of u een plat of hellend groendak wilt. Platte groene daken zijn meestal gemakkelijker te installeren, omdat hellende groendaken een beetje planning vereisen. U moet dan rekening houden met het gewicht van de vegetatie die u op uw groendak gaat planten. U moet ervoor zorgen dat het veilig is en niet op u zal instorten. Vervolgens kiest u welke planten u op uw dak wilt zetten. Kies planten die extreme hitte aankunnen, omdat ze altijd aan de zon worden blootgesteld. Deze planten zullen ook worden blootgesteld aan ongedierte, dus zorg ervoor dat u planten kiest die goed kunnen groeien en vatbaar zijn voor plagen. Als u al deze factoren weet, kunt u overgaan tot de transformatie van uw dak naar een groendak.