Wat voor soort ramen zijn er

Door de jaren heen zijn ramen veranderd. Ze zijn steviger geworden, sterker, kunnen beter glas in zich nemen en onderhoudsvriendelijker. Maar wat voort ramen zijn er eigenlijk vandaag de dag op de markt te vinden? En voor voor welk raam zou jij moeten gaan? In dit blog een aantal voordelen en nadelen, gegeven door daniglas, van bepaalde types ramen zodat jij een goede afweging kunt maken bij welk raam voor jouw huis en jouw smaak geschikt is. 

De materialen

Bijna alle ramen vandaag zijn gemaakt van 3 materialen: kunststof, houten en aluminium ramen.

Bij kunstof heb je het voordeel dat het erg onderhoudsvriendelijk is, het vaak bij elk interieur past en dat ze elke kleur kunnen hebben. Je hebt bij kunstofkozijnen dus een heel divers aanbod wat erg handig kan zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakwerend en isoleren ze ook. 

Houten kozijnen zien er wat stoerder uit en passen vaak op een natuurlijke wijze in je huis. Ze zijn wel iets duurder dan kunststof kozijnen maar het heeft zijn andere voordelen. Je kan er elk moment van de dag een andere kleur aangeven door het te verven, terwijl dit bij kunstofkozijnen niet kan. Daarnaast is het maatwerk dat aan je geleverd wordt. 

Aluminium kozijnen geven je huis een industrieel tintje en zien er erg modern uit. Omdat aluminium een metaalsoort is, is het vanzelfsprekend dat ze ontzettend stevig zijn en niet snel breken. Vergeleken hout en kunststof is het wel de duurste optie, maar als je jouw huis een industrieel tintje wilt geven zijn aluminium kozijnen de beste oplossing. 

Soorten ramen

Ook zijn er verschillende soorten ramen. Zo heb je een standaard vast raam, wat niet open kan en vaak de grootste ramen in huis zijn. Maar voor op je slaapkamer kan het bijvoorbeeld erg handig zijn om een valraam te nemen waarbij je hem een klein stukje open kan doen waardoor de kamer wat kan luchten. Wil je nou een nieuw raam in je huis? Schakel dan een glaszetter in Delft in. Die kan je raam perfect in elkaar voor je zetten!