Welke verhuisservice is voor jou geschikt? Let hier op

Heb jij jouw huis verkocht en heb je al een nieuw huis gekocht of ga je van een huurhuis naar een koophuis of andersom, dan is het weer tijd om te gaan verhuizen. Om een verhuizing soepel en snel te laten verlopen, is het een goed idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is dan wel belangrijk om te weten naar wat voor bedrijf jij op zoek bent en aan wat voor eisen dit bedrijf moet voldoen. Let daarnaast ook op het bedrag dat jij wil besteden aan een verhuisbedrijf.

Erkende verhuizers of toch niet?

Je kunt kiezen voor een niet-erkend verhuisbedrijf, zij zijn niet aangesloten bij een brancheorganisatie, dat betekent dat ieder bedrijf zijn eigen voorwaarden heeft. Daarom is het goed om deze eens te bekijken tijdens je vergelijking. Je betaalt bij erkende verhuizers geen eigen risico, terwijl dit vaak bij een niet-erkend verhuisbedrijf wel betaald. Daarnaast werken erkende verhuisbedrijven allemaal onder dezelfde voorwaarden en is je inboedel tot een best hoog bedrag verzekerd. Deze regels liggen allemaal vast en dit geeft jou een stukje zekerheid die een niet-erkend verhuisbedrijf je niet zou kunnen geven. Weeg alle voor en nadelen goed tegen elkaar op, zodat je achteraf geen spijt krijgt. Kijk eens goed op de sites van de bedrijven om na te denken. Kijk bijvoorbeeld op Verhuisdenhaag.nl of op de website van verhuisbedrijf Zoetermeer

Kosten van een verhuisbedrijf

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten die je bereid bent te betalen voor een verhuisbedrijf. Deze kunnen enorm variëren, daarom is het belangrijk om dit plaatje voor jezelf duidelijk te hebben. Wanneer je kiest voor een erkend verhuisbedrijf, ben je al snel minimaal 1000,00 kwijt en vaak maximaal 2500,00. Kies je voor een niet-erkend verhuisbedrijf, dan liggen deze kosten vaak ook nog lager dan die 1000 euro. Bekijk goed welke kosten er meegerekend zijn in dit bedrag. Komen er nog meer kosten bij zoals voorrijkosten of een extra uurtarief, is dit natuurlijk een onaangename verrassing die je maar beter kunt voorkomen. Sommige bedrijven berekenen een toeslag voor verhuizen in het weekend, besluit daarom welke verhuisdatum voor jou het beste is.