WOZ waarde Apeldoorn voor eigen woning

Heb je een eigen woning? Dan ken je het begrip WOZ waarde vast wel. Aan het begin van het jaar krijg je van de gemeente waar je woont weer een aanslag gemeentebelastingen. Op deze aanslag staat ook de WOZ waarde vermeld. De WOZ waarde is de (geschatte) waarde van je huis. Weet je de WOZ waarde van je woning niet en wil je deze opvragen? Dat kan bij het WOZ waarde loket. Wil je de WOZ waarde vergelijken met andere woningen, vraag het dan eens op en doe eventueel een klein WOZ waarde Apeldoorn onderzoek door jouw waarde te vergelijken met soortgelijke woningen in de buurt van jouw huis.

WOZ waarde gemeente belastingen

De gemiddelde WOZ waarde kan per gemeente verschillen. Zo kan de WOZ waarde Apeldoorn verschillen met die van Amsterdam wat betreft het gemiddelde. Het ligt dus echt aan het soort woning, de plek waar deze staat, wat er allemaal in de omgeving gaande is en hoe het huis is onderhouden. Hierover later meer over. De waarde van je huis heeft invloed op de hoogte van de genoemde gemeentelijke belastingen. Hoe hoger de WOZ waarde, hoe hoger de aanslag zal uitvallen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ waarde zo laag mogelijk op papier staat mits je uiteraard je woning niet wil verkopen. Want in zo’n geval is een hoge WOZ waarde weer gunstiger voor de verkoopprijs. Op het moment dat je het huis wilt verkopen, wil je de getaxeerde waarde natuurlijk zo hoog mogelijk zien. Op het moment dat je belasting moet betalen, wil je dit het liefste zo min mogelijk doen natuurlijk. Een getaxeerde waarde kan overigens ook afwijken van de WOZ waarde. Als je een makelaar in de arm neemt kan er een andere verkoopprijs uitrollen dan waarop de WOZ waarde is bepaald.

WOZ waarde Apeldoorn aanvechten

Het kan lonen om de WOZ waarde aan te vechten. We nemen de WOZ waarde Apeldoorn als voorbeeld. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je denkt recht te hebben op een lagere WOZ waarde. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de situatie rondom je huis is veranderd. Misschien heb je het huis wel gekocht met geen enkele bouw voor je maar een braakliggend terrein. Wat als er op dit moment een woonwijk uit de grond is gestampt op het voorheen lege terrein voor jouw woning? Dan is het realistisch te denken dat de waarde van jouw woning lager is dan wat het was met een vrij uitzicht bijvoorbeeld.

Wil je bezwaar maken tegen de WOZ waarde Apeldoorn?

Dan moet je dat doen binnen zes weken na ontvangst van de beschikking. De dagtekening op de beschikking telt als startdatum. Je kunt het bezwaar zelf opstellen. Als je duidelijke redenen hebt, zoals het voorbeeld hierboven van het braakliggende terrein, dan kun je dit helder en specifiek op papier zetten. Wil je er liever hulp bij, dan zijn er bureaus die dit voor je kunnen doen. Zij zullen ook alle locatie omstandigheden in kaart brengen waarin je huis staat. Ook de staat van je huis zelf zullen ze uiteraard bepalen om tot een realistische waardebepaling te komen.

 Door de regel genomen is het vaak de moeite waard om een poging te wagen. Bovendien is het WOZ waarde Apeldoorn bezwaar maken voor particulieren gratis wanneer je via de Bezwaarmaker.nl om hulp vraagt.