Zelf een badkamer plaatsen, hoe lastig is dat?

Wanneer je besloten hebt dat het tijd is voor een nieuwe badkamer kom je voor een dilemma te staan. Ga je deze zelf plaatsen of laat je dit door een aannemer doen. Beide opties hebben voor en nadelen maar het belangrijkste voordeel van het zelf plaatsen is dat je hier veel geld mee kan besparen. Voor degenen met een klein budget kan dit daarom een aantrekkelijke optie zijn. De vraag is echter of dit een klus is die je zelf kan doen. In dit artikel helpen we je op weg.

De leidingen

Dit is een klus waar je het beste een ervaren iemand mee kan laten kijken. Het risico dat je iets verkeerd aansluit is er altijd en bovendien is het corrigeren van fouten niet altijd mogelijk zonder de muren weer open te breken. 

Ventilatie

Ook is het van belang dat je een ventilatiesysteem plaatst. Hiermee help je de luchtvochtigheid omlaag te brengen na een lange douche of scheerbeurt. Een badkamerventilator installeren in de badkamer zelf is niet lastig, maar het aansluiten op andere systemen kan soms wat creativiteit vereisen.

De muren en de vloer

Het plaatsen van de tegels en de vloer is niet heel lastig. Helemaal wanneer de ruimte waarin de badkamer wordt geplaatst uit rechte hoeken bestaat. Waar je wel goed de tijd voor moeten nemen is het dichtkitten van de naden zodat je geen lekkage of schimmels krijgt. Het is immers een vochtige ruimte.

Mocht je dit allemaal niet zien zitten dan kan je er altijd nog voor kiezen om het door een aannemer te laten doen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurd.