Alle aandachtspunten tijdens een verhuizing

Je hebt een nieuwe woning gekocht of gehuurd. Eerst ben je waarschijnlijk erg enthousiast en vrolijk, maar dan beginnen de zorgen te komen en al het regelwerk. Het is dan ook handig om een lijstje te hebben met punten die je af kan gaan om zo een check te hebben dat je niets bent vergeten. Het eerste aandachtspunt ligt misschien voor de hand maar is toch om je oude huis te verkopen. Dubbele lasten wil niemand hebben, misschien kan je ook een aantal spullen laten staan om de nieuwe bewoners of te laten nemen. Bedenk dan ook welke spullen je mee wil hebben naar het nieuwe huis en breng onnodige spullen naar opslag of verkoop deze. 

Financiële zaken zonder stress

Vooral het financiële plaatje kan als een last worden ervaren. Neem dit onderdeel dan ook niet voor lief. Kijk ver van te voren of je jouw fiscale status veranderd door de nieuwe hypotheeklasten. Maar vergeet ook zeker niet offertes op te vragen voor de werkzaamheden die je wil laten uitvoeren. Denk hierbij aan de verbouwing, de aannemer, een verhuisbedrijf zoals Holland movers, opslagruimtes etc. Zorg dat je al deze belangrijke papieren op een rijtje hebt en bewaar ze in een en dezelfde map, zo kan je zo op het nieuwe adres makkelijk tevoorschijn toveren en checken of alles geregeld is. 

Van dorp naar stad

Als je een nieuwe woning aanschaft kan het zo gebeuren dat je in een hele nieuwe omgeving komt te wonen. Het is belangrijk om ook hier rekening mee te houden. Misschien veranderen er dingen als je in een grote stad gaat wonen zoals het hebben van vergunning voor het parkeren van je auto. Verhuis je binnenkort bijvoorbeeld naar of binnen Rotterdam? Dan zou je ook gebruik kunnen maken van verhuisbedrijf Rotterdam. Veel grote steden bieden verhuisbedrijven aan om te helpen de drukte van de stad te leren kennen. Verhuisbedrijven gevestigd in een bepaalde stad zijn vaak ook bekend in vele wijken en kunnen jou makkelijk de handigste weg wijzen.