Autoruitschade herstellen

Autoruitschade herstellen

Elke automobilist moet wel eens een afspraak maken met een herstelbedrijf voor autoruitschade herstellen. Want niemand ontkomt eraan dat er op de snelweg wel eens een steentje omhoog vliegt van onder de wielen van een andere weggebruiker, dat een flinke ster in jouw voorruit maakt. Het is van belang om dan niet te lang te wachten met het maken van een afspraak voor autoruitschade herstellen. Want een sterretje verzwakt de voorruit en die kan zomaar doorscheuren. Dan is reparatie van het sterretje niet meer mogelijk en moet de hele voorruit worden vervangen.

Autoruitschade herstellen

Autoruitschade herstellen kost vaak niets

Als je een aanvullende verzekering hebt voor je auto is autoruitschade herstellen vrijwel altijd gratis. Je hoeft alleen maar een afspraak te maken bij een vestiging van AAS Schadeherstel en dan wordt na het autoruitschade herstellen de financiële kant van de reparatie met je verzekeraar afgehandeld. Als je geen aanvullende verzekering hebt moet je voor autoruitschade herstellen van een sterretje rekening houden met een prijs van rond de € 60. Aantrekkelijk is dat een tweede sterretje gratis wordt gerepareerd. Een sterretje onzichtbaar wegwerken kost niet veel tijd. Soms kun je er zelfs op wachten.

Kunsthars

Het repareren van een sterretje gebeurt met behulp van kunsthars. Dat is een vloeibaar materiaal dat in de beschadiging wordt aangebracht. De hele beschadiging wordt gevuld met de hars en daarna wordt er met een UV-lamp op geschenen. De hars wordt dan keihard en is net zo sterk als glas. Tenslotte wordt de plek die is gevuld met kunsthars voorzichtig gepolijst, totdat er helemaal niets meer te zien van de reparatie. Deze vorm van autoruitschade herstellen is in de meeste gevallen voldoende om weer jaren met je voorruit te kunnen rijden. Belangrijk is dat je zo snel mogelijk na het ontstaan van een sterretje een herstelafspraak maakt.