Een nieuwe vestiging van je bedrijf openen, wat moet je allemaal regelen?

Als je een eigen bedrijf hebt, hoop je waarschijnlijk om groei door te maken in de komende jaren. Het is dan ook een heuglijk moment als het tijd is voor het openen van een nieuwe vestiging. Echter, de periode voor de opening van de nieuwe vestiging kan een periode van stress zijn. Dat komt voornamelijk doordat er erg veel zaken geregeld dienen te worden om je nieuwe vestiging met succes te kunnen openen. Deze tekst kan je daarbij helpen. Hier vind je namelijk enkele voorbeelden van zaken die je moet regelen voor het openen van een nieuwe vestiging van je eigen bedrijf. 

Personeel vinden

Indien je al een pand hebt gevonden waar de nieuwe vestiging van je bedrijf in zal komen, is het belangrijk om op tijd te beginnen met het zoeken van personeel. Het is namelijk belangrijk dat je direct vanaf de opening in staat bent om de vestiging te openen voor je klanten. Er zijn momenteel veel bedrijven die moeite hebben met het vinden van personeel, dus het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Het is ook slim om alvast na te denken over hoe een normale dag er voor jouw personeelsleden uit moet komen te zien en wie er de leiding krijgt. Je kunt er dan ook voor kiezen om een bedrijfsleider van jouw huidige vestiging over te plaatsen naar de nieuwe locatie. Zo heb je in ieder geval een leidinggevende die over de nodige ervaring beschikt om nieuwe mensen in te werken. 

Het organiseren van een feestelijke opening

Het is belangrijk om de nieuwe locatie van je bedrijf op een feestelijke manier te openen. Dat komt doordat je hiermee aandacht genereert voor het bedrijf. Zeker wanneer je nieuwe vestiging in een andere stad is dan je huidige vestiging, is het slim om de mensen in deze stad kennis te laten maken met het concept van jouw bedrijf. Een feestelijke opening van een nieuw bedrijfspand kan lastig te organiseren zijn. Daarom is het voor ondernemers die het al druk genoeg hebben met andere zaken aan te raden om dit uit te besteden aan een professional. Deze weet precies wat er moet gebeuren om het bedrijf op een feestelijke manier te openen. Ook kun je tijdens de opening een professionele video laten maken, zodat je dit later als promotiemateriaal voor je bedrijf kunt gebruiken. Je kunt deze bijvoorbeeld plaatsen op de social mediakanalen van je bedrijf, zodat potentiële klanten een sfeerimpressie krijgen van de nieuwe locatie.