Vijf tips om het gaafste tuinfeest van het jaar te organiseren!

Droom jij er ook regelmatig van om een gaaf tuinfeest te organiseren voor al je vrienden en vriendinnen? Een tuinfeest is niet alleen ontzettend gezellig. In de tuin heb je er ook de ruimte voor; binnen wordt een feestje met een grote groep al snel erg statisch. Om het tuinfeest tot een succes te kunnen maken, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Heb je al een boodschappenlijstje gemaakt voor de hapjes en drankjes tijdens het tuinfeest? In dit artikel vind je vijf handige tips die je op weg helpen bij de organisatie van het feest. 

Fotografie Van Houtverbranding Op Vuurplaats

Tip 1: zorg voor warmte met een vuurkorf of heater 

Enigszins afhankelijk van het seizoen waarin je het tuinfeest organiseert, is het belangrijk om voor warmte in de tuin te zorgen. Zet bijvoorbeeld een aantal vuurkorven neer, of schaf een heater aan. Het voordeel van een heater is dat het de tuin niet zal beschadigen en dat je deze op kunt hangen. De kans op gevaarlijke situaties is daarmee iets kleiner. Tegelijkertijd is een heater veel minder gezellig dan het knisperende geluid van de vuurkorf. Daarnaast straalt een vuurkorf vaak meer warmte uit. 

Tip 2: bied beschutting met een partytent 

Om het tuinfeest niet te hoeven annuleren bij een zomers buitje, is het slim om een aantal partytenten in de tuin te zetten. Zo staat iedereen droog als het regent! Je kunt de zijkanten van een partytent vaak afsluiten. Op die manier biedt de partytent ook direct beschutting tegen de wind. Zorg dat één van de zijkanten geopend blijft, als je een vuurkorf bij de partytenten gebruikt. 

Tip 3: huur de partytent en combineer ze met statafels 

Bij een tuinfeest hoef je niet alles te kopen vooraf. Verstandiger is het om bijvoorbeeld de partytenten te huren. Er zijn verschillende organisaties die partytenten te huur aanbieden en ze direct voor je kunnen combineren met statafels. De statafels zorgen ervoor dat het feestje wat minder statisch wordt. Men loopt sneller van de ene statafel naar de andere, dan van de ene stoel naar een andere stoel. 

Tip 4: zorg voor muziek in de tuin 

Wanneer je vooraf de buren inlicht over je plannen om een groot tuinfeest te organiseren, zullen zij er minder snel moeite mee hebben dat je muziek draait tijdens het feest. Huur of koop een aantal boxen en zoek voor de start van je tuinfeest alvast een leuke afspeellijst op via Spotify of Youtube. Probeer een afspeellijst te zoeken die past bij het thema van je feestje of bijvoorbeeld het seizoen waarin je deze organiseert. 

Tip 5: vergeet de verlichting niet 

De verlichting die standaard in je tuin staat of hangt zal mogelijk niet voldoende zijn om de tuin te verlichten voor een tuinfeest. Mede ook door de partytenten die je in de tuin hebt opgezet voor je feestje. Het is verstandig om extra verlichting op te hangen. Niet alleen ziet men elkaar er beter door, ook maakt het de tuin nog gezelliger! Kies bijvoorbeeld voor een fraai lichtsnoer, welke je door de partytenten laat lopen.