Tips voor het organiseren van je kledingkast!

Heb je het gevoel dat je zwemt in een zee van kleren elke keer als je je kastdeur opent? Zitten je shirts zo dicht op elkaar gepropt dat het moeilijk is om het shirt te vinden dat je wilt? Als dat zo is, is het tijd om te leren hoe je je kast moet organiseren en opruimen! In deze blogpost bespreken we een aantal tips, trucs en hacks die je zullen helpen om je kast in een mum van tijd georganiseerd te krijgen. Het maakt niet uit of je nu een kledingkast op maat hebt, een enorme draaideurkast, of een paar lades; volg deze eenvoudige stappen en je zult in staat zijn om alles wat je nodig hebt snel en gemakkelijk te vinden. Laten we beginnen!

Legen en sorteren

De eerste stap is om alles uit je kast te halen en het in stapels te sorteren. Doe alles weg wat niet past, alles met vlekken of scheuren en alles wat je het afgelopen jaar niet hebt gedragen. Als je het moeilijk vindt om bepaalde spullen weg te doen, kun je overwegen om ze te doneren in plaats van weg te gooien. Je kunt verschillende stapels maken, eentje voor kleding die je wilt houden, eentje stapel voor kleding die je wilt doneren en eentje stapel voor kleding die je wilt weggooien. Dit zal je helpen om een beter idee te krijgen van wat je hebt en wat je weg moet doen.

Poetsen

Nu je kast toch al leeg is, is het tijd om deze eens grondig schoon te maken! Stof alle planken af en ga er met een doekje overheen. Zo heb je een schone basis en kan het opnieuw inrichten van je kast beginnen!

Opnieuw organiseren

Nu je kast leeg en schoon is, is het tijd om te beginnen met organiseren! Begin met het groeperen van gelijksoortige items. Leg bijvoorbeeld al je shirts op één plek, al je broeken op een andere, enzovoort. Dit maakt het makkelijker om een goed overzicht te creëren voor jezelf en eenvoudig de stukken te vinden die je zoekt. Daarnaast helpt het je ook om te zien waar je meer (of minder) van hebt. Zodra je vergelijkbare items hebt gegroepeerd, kunnen ze de kast weer in! Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen elk item zit, zodat je alles gemakkelijk kunt zien. Misschien wil je investeren in opbergdozen of -bakken om alles overzichtelijk te houden. En that was it! Je kast is weer helemaal schoon en georganiseerd!