Wereld vol kapstokken

Ben je net verhuisd en heb je nog geen plek om jassen op te hangen? Dan geldt het gezegde: laat deze zaak niet aan de kapstok hangen! Je zal een groter thuisgevoel creëren als je je jassen ergens kwijt kan. Bovendien geeft het ook een nettere uitstraling in huis. Je hebt er al een voor een paar tientjes. Wel is het verstandig op een paar dingen te overwegen bij je aankoop. In deze blog lees je er alles over!

Stabiliteit

Het voordeel van een staande kapstok, is dat je hem altijd nog kan verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een keer de indeling van je woning veranderd, kan je de staande kapstok simpelweg een andere plek geven. Bij een wandkapstok zal het meer gedoe zijn deze te verplaatsen. Ook is hij makkelijker mee te nemen naar een eventuele volgende woning. Je hoeft hem immers niet los te halen van de muur of hem kwijt te zijn aan de volgende bewoner, in het geval hij niet meer los te krijgen is van de muur. Houd wel rekening met de stabiliteit van de kapstok. In de meeste exemplaren zit er aan de onderkant een verzwaring. Dan is het van belang dat de kapstok op een vlakke ondergrond kan staan. Bij een houten kapstok kan er niet zo’n verzwaring in, waardoor de voet van deze soorten breder worden gemaakt om hem stabiliteit te geven. Verder is het van belang dat je de jassen altijd goed verdeeld op deze kapstok. Houd het evenwicht dus in tact door jassen niet allemaal aan één kant op te hangen. Hang hem ook niet helemaal vol, want dan kan het te zwaar worden en kan hij mogelijk gaan kantelen. Laat ook altijd een paar plekken vrij voor bijvoorbeeld bezoek. Dat komt ook vriendelijker over bij je gasten. Het is ook belangrijk er rekening mee te houden dat je zo’n zestig centimeter omtrek nodig hebt om hem goed te kunnen gebruiken. Als er jassen aan hangen, moet de deur nog steeds goed open kunnen.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten kapstokken. Zo heb je er met een draaibare kroon. Door de kroon te draaien, kan je je jas eenvoudig ophangen. En als je je jas weer nodig hebt, kan je deze op dezelfde manier weer makkelijker tevoorschijn halen. Je hoeft immers niet om de kapstok heen te bewegen om bij een jas te kunnen of om een plekje te vinden. Ook heb je een ander type kapstok staand waarbij je met kleerhangers jassen kan ophangen. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van smaak. Staande kapstokken kan je in de kleuren zwart, wit en grijs krijgen. En bruin, als je voor een houten kapstok kiest. Zoek degene die jij een mooie uitstraling vindt hebben en die past in je interieur. Voor de liefhebber zijn er zelfs luxe design kapstokken. Er zijn dus behoorlijk wat mogelijkheden!