Tips voor het vinden van een goede rijschool

Het is zover! Je bent (binnenkort) officieel volwassen, en daar hoort natuurlijk een rijbewijs bij. Of misschien ben je al wat ouder en wordt het nu dan toch echt tijd om rijlessen te nemen. Bij het kiezen van een rijschool zijn er veel mogelijkheden. Het kan zo zijn dat je al een tijdje aan het zoeken bent, maar door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

Rijscholen vergelijken

Uiteraard is het van belang dat je rijscholen met elkaar vergelijkt. Hierbij kun je letten op het slagingspercentage van de rijschool. Er bestaan specifieke websites waarop je een handig overzicht kunt zien van rijscholen, met bijbehorende slagingspercentages. Het gaat daarbij om het percentage waarbij mensen de eerste keer al geslaagd zijn voor hun rijexamen. Als dit percentage boven de 50% ligt, betekent dit dat mensen bij de betreffende rijschool vaak de eerste keer al slagen. Het is hierbij wel belangrijk dat je ook let op het aantal examens dat de rijschool heeft afgenomen, in verhouding tot het slagingspercentage. Laat je overigens niet verleiden tot het nemen van een ‘proefles’, deze zijn vaak niet gratis.

Prijzen van rijscholen

Niet geheel onbelangrijk is de prijs van een rijschool ten opzichte van andere rijscholen. Een dure rijschool is niet per se kwalitatief ook beter. Lees dus ook vooral ervaringen die andere mensen hebben met de rijschool. Houd er bij het bepalen van je budget ook rekening mee dat je achteraf wellicht nog een auto aan wilt schaffen, bijvoorbeeld door er op Marktplaats eentje te zoeken of door een auto te importeren, bijvoorbeeld via Automotiveimport. In het tweede geval kun je je het best vooraf even inlezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan, bijvoorbeeld op automotiveimport.nl.