Inspiratie voor een betaalbare babykamer

Ben jij in verwachting van een baby? Dan moet er thuis een babykamer ingericht worden. Op het internet en in magazines kom je de meest prachtige babykamers tegen. Om een babykamer goed en mooi in te richten, vraagt dat om het nodige klus- en schilderwerk. Als je niet oplet, kun je hoog in de kosten oplopen en met een baby op komst kun je wel een extra centje gebruiken. In dit artikel geven wij jou inspiratie voor een mooie babykamer, zonder daar veel geld aan uit te geven.

Inspiratie voor op de muren

Het verven of behangen van de muren draagt veel bij aan de algehele sfeer van de babykamer. Controleer allereerst of de muren glad zijn en geen oneffenheden bevatten. Mocht je ergens gaatjes of kuiltjes tegenkomen, dan moeten deze eerst dicht geplamuurd worden. 

Wanneer de muren eenmaal glad zijn, kun je ze gaan kleuren door middel van verf of behang. Wanneer je de muren een kleur wilt geven, is het aan te raden om voor zachte of lichte kleuren te gaan. Als je kiest voor een felle kleur, kan de baby onrustig worden. Pastelkleuren zijn altijd een goede keuze voor de babykamer. 

Tip voor op de muur

Een andere manier om de muren te laten spreken, is door stickers op de muren te plakken. Er zijn een heleboel verschillende stickers voor op de muur. Deze muurstickers kunnen bestaat uit een afbeelding, figuur, tekst of een combinatie daarvan. Kies bijvoorbeeld voor een dierensticker in de babykamer, zoals een olifant. Een stukje tekst met een lieve wens van papa of mama, zal een persoonlijke draai geven aan de kamer. 

Inspiratie voor de decoratie

Wanneer de muren klaar zijn, is het tijd om de kamer te decoreren. Babyspullen zijn helaas vrij duur om nieuw te kopen. Heb jij nog spullen van een vorige baby of heb jij kennissen, waarvan je spullen kunt overnemen? Mocht dat niet het geval zijn, focus dan eerst op de items die direct nodig zijn. Denk hierbij aan een babybedje, een commode, verlichting en een stoel om zelf in te kunnen zitten.

Tip voor de decoratie

Als je op zoek bent naar een betaalbaar babybedje, kies dan een ledikant en niet voor een wieg. Een wieg is alleen bruikbaar voor de eerste drie tot zes maanden. Na die tijd wordt de baby steeds beweeglijker en kan daardoor tegen de zijkant van de wieg aanrollen. Op deze manier loopt jouw baby het risico niet goed te kunnen ademenen, waardoor verstikkingsgevaar ontstaat.

Inspiratie voor het opbergen

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar baby’s en kinderen laten een hoop troep achter! Je krijgt er ontzettend veel spullen bij in huis en daar moet wel plaats voor gemaakt worden. Kasten kunnen nog best hoog in de prijzen oplopen, waardoor je hier wel wat een extra tip kunt gebruiken.

Tip voor het opbergen

Om niet te veel geld uit te geven aan kasten, kun je de babyspullen ook opbergen in leuk uitziende dozen of manden. Dozen zijn goed op elkaar te stapelen, waardoor je beter kunt opruimen. Doorschijnende dozen zijn dan handig, omdat je dan meteen kunt zien wat je nodig hebt. Je kunt ook zelf dozen of manden maken voor de baby.