Waarom is een hoog laag bed meer geschikt voor de zorg?

zorg bed

Hoog laag verstelbare bedden zijn bedden die verstelbaar zijn in hoogte. Dit maakt het mogelijk om vanuit een liggende positie naar een zittende positie te gaan en andersom. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een hoog laag bed. Zo is dit type bed meer geschikt voor de zorg dan reguliere bedden. Daarnaast kunnen patiënten er langer comfortabel op liggen, doordat ze gemakkelijk hun lichaamspositie kunnen aanpassen.

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed, ook wel verstelbaar bed genoemd, is een bed waarin je de matras en het frame in hoogte kunt verstellen. Dit type bed maakt het gemakkelijk voor mensen om vanuit een liggende positie naar een zittende positie te gaan, en vice versa. Dit is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld problemen hebben met hun rug of gewrichten. Daarnaast kunnen patiënten er langer comfortabel op liggen, doordat ze gemakkelijk hun lichaamspositie kunnen aanpassen.

Hoog laag bedden zijn meer geschikt voor de zorg dan reguliere bedden, omdat:

– Ze helpen bij het voorkomen van decubitus (een aandoening waarbij er drukplekken ontstaan op de huid, door langdurig in een ongemakkelijke positie te liggen).

– Het gemakkelijker is om patiënten te verzorgen, omdat je niet hoeft te bukken of te tillen.

– Ze helpen bij het voorkomen van vallen, omdat patiënten gemakkelijk naar een zittende positie kunnen gaan.

Waarvoor wordt een hoog laag bed gebruikt in de zorg?

De zorg maakt gebruik van hoog laag verstelbare bedden om patiënten te helpen bij het herstellen van hun mobiliteit. Dit type bed is ideaal voor mensen die lijden aan een blessure of aandoening die hen beperkt in hun beweging. Door het gebruik van een hoog laag bed kunnen patiënten gemakkelijker uit bed komen en weer gaan liggen. Dit helpt hen om sneller te herstellen en hun mobiliteit te verbeteren.

Het gebruik van een hoog laag bed is dus ideaal voor patiënten die herstellende zijn van een blessure of aandoening. Dit type bed maakt het gemakkelijker voor patiënten om in en uit bed te komen en levert een aantal voordelen op ten opzichte van reguliere bedden. Meer informatie over hoog laag verstelbare bedden is hier beschikbaar.