Goede remmen voor de e-bike voor heren

Als je een nieuw vervoermiddel wilt aanschaffen maar nog niet zo goed weet wat het gaat worden kun je het beste eerst eens goed rondkijken wat er op dat gebied aangeboden wordt. Heb je besloten voor een fiets te kiezen? Denk dan ook eens aan een elektrische fiets. Deze kan ervoor zorgen dat jij veel lichter trapt en toch goed vooruit komt. Je blijft zelf meebewegen maar hoeft je niet tot het uiterste in te spannen.

Uiterlijk verschil tussen dames- en herenfiets

Een elektrische fiets is in een heren- en damesmodel te koop. Het grootste verschil in uiterlijk zie je terug bij de extra stang aan het frame bij het herenmodel. Verder zit op de elektrische herenfiets precies hetzelfde als op alle andere modellen elektrische fietsen die verkrijgbaar zijn.

Fiets 2

Goede remmen zijn hoofdzaak

Een goede elektrische fiets met een degelijke accu kan tegen de 25 kilometer per uur halen als je gebruik maakt van de trapondersteuning. Als je bijvoorbeeld deelneemt aan het drukke verkeer in een stad is het zeker zaak dat je goede remmen hebt om tot stilstand te komen als dit nodig is. In de stad sta je nog wel eens stil bij een stoplicht en dan is het belangrijk dat je op tijd kunt remmen zonder dat dit al te veel inspanning kost en ook weer snel verder kunt. Net als bij alle andere gewone fietsen kun je een keuze maken uit diverse remsystemen bij een e-bike heren.

Diverse soorten remmen voor de e-bike heren

Er zijn grofweg drie remsystemen te onderscheiden. Dit zijn schijfremmen, V-brakes of rollerbrakes. De meest gekozen remmen voor een elektrische herenfiets zijn de rollerbrakes. Met een minimale inspanning remmen deze met behulp van kogeltjes af op de naaf. Dit systeem is niet het allergoedkoopste maar het is wel degelijk in het gebruik. Daarnaast zijn ook schijfremmen prima in het gebruik. Deze zitten bevestigd in het achterwiel en zorgen ervoor dat je niet al te hard hoeft te remmen om toch snel stil te kunnen staan. V-brakes zijn de voordeligste remmen maar deze slijten sneller omdat er gebruik gemaakt wordt van remblokjes op de velgen.