Overweeg een eigen zeecontainer voor opslag voor jouw business.

Als ondernemer houd je je geregeld bezig met de logistieke processen binnen jouw bedrijf. Dat kan natuurlijk allerlei verschillende vormen hebben. Misschien verkoop je jouw producten wel op de internationale markt en maak je beslissingen over de meest geschikte transportmethodes. Of houd je je vooral bezig met het kiezen van de juiste leveranciers en zorg je ervoor dat alle producten tijdig jouw kant op komen. Voor het transport heb je je waarschijnlijk wel eens verdiept in zeecontainers waarin jouw goederen veilig vervoerd kunnen worden. Wist je dat zo’n zeecontainer ook hartstikke handig is voor de opslag van goederen die je (tijdelijk) ergens moet opslaan? Meer daarover lees je in deze blog.

Wat is een zeecontainer nu precies?

Een zeecontainer is een metalen kist waar je goederen in vervoert of bewaart. We kennen ze van het beeld van torenhoge stapels met zeecontainers in de haven of op een groot schip. Maar ook kun je goederen in een zeecontainer vervoeren per trein, vliegtuig of vrachtwagen, anders dan de naam doet vermoeden. De standaardafmetingen van een zeecontainer maken het dus mogelijk om ook via een andere manier te transporteren. Daarnaast kun je heel gemakkelijk spullen tijdelijk opslaan in zo’n container, bijvoorbeeld wanneer je het kantoor gaat verhuizen of veel te maken hebt met seizoensgebonden producten.

Eigen zeecontainer kopen

Als je een wat grotere onderneming hebt of wanneer je voor een lange periode een zeecontainer nodig hebt, dan kun je een zeecontainer kopen. Je moet dan natuurlijk wel ruimte hebben om de container te stallen. In plaats van een nieuwe container kun je ook prima een tweedehands container kopen. Scheelt toch weer een paar centen. Wel is het belangrijk dat je hierbij controleert of de container nog enige tijd CSC-geldig is en dat je over de juiste bijbehorende certificaten beschikt. Dit in verband met de veiligheid van de container. Heb je de container alleen voor een korte periode nodig, dan zou je ook kunnen overwegen om de container te huren. Zorg ervoor dat je je goed bedenkt welke maat zeecontainer je nodig hebt, een te grote zeecontainer is zonde van je geld maar een te kleine zeecontainer is natuurlijk ook alles behalve praktisch.

Soorten zeecontainers

Wanneer je de zeecontainer later wilt gebruiken voor transport, dan is het belangrijk te kijken naar welke soort container hier het meest geschikt voor is. Het meest voorkomende soort is de standaard container die voor allerlei goederen zonder speciale eisen wordt gebruikt. Maar er zijn ook andere soorten containers, zoals hardtop containers, open top containers, flattrack containers, ga zo maar door.