Veilig werken met een elektrische pallettruck

Iedereen die in de logistieke sector werkt, zal ooit moeten leren rijden met een elektrische pallettruck. Bij het verplaatsen van pallets door een magazijn is de palletwagen, ook wel pallet krik genoemd, het meest basale type vorkheftruck. Het wordt vaak aangedreven door een batterijpakket dat enkele uren kan werken voordat het opnieuw moet worden opgeladen. Als u op enig moment tijdens uw carrière een pallettruck moet bedienen, moet u over de juiste opleiding beschikken. In de meeste gevallen is het de plicht van uw werkgever om deze training aan te bieden. Je kunt ook geweldige pallet training platforms vinden als je nog niet in dienst bent. Een van de beste trainingsplatforms voor pallettrucks is Still. Het type training dat wordt aangeboden door trainers voor pallettrucks is afhankelijk van waar ter wereld u zich bevindt terwijl u deze vaardigheden verwerft.

Veiligheidsrichtlijnen

Zoals bij alle magazijn apparatuur, moet veiligheid uw eerste prioriteit zijn, daarom moet u nadenken over het krijgen van een goede training. Toen u in uw huidige dienstverband begon, was u zeker geïnformeerd over gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de maximale hefcapaciteit van het voertuig. Dit moet op de vrachtwagen worden afgedrukt of als onderdeel van een manifest worden opgenomen wanneer u een elektrische pompwagen koopt. In elk instructieboek voor pallettrucks kunt u zien hoeveel gewicht dat model kan tillen. Een woord van waarschuwing: duw het tijdens het laden niet tot het uiterste.

Andere veiligheidskwesties om te overwegen

Onthoud dat omdat gemotoriseerde pallettrucks grotere en zwaardere stapels pallets kunnen bouwen, het moeilijk zou zijn om de vrachtwagen op korte termijn te stoppen. Ze kunnen ook veel zwaardere lasten heffen, terwijl ze de handler veel van de fysieke arbeid ontlasten. Elektrische pallettrucks zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder instapversies, stand-ons en zijwaarts zittende uitvoeringen. Een ander ding is risicobeoordelingen. Er zijn cursussen of trainingen die gericht zijn op risicobeoordeling bij het werken met pallettrucks. De training zal vooral gericht zijn op het voorkomen van de gevaren die gepaard gaan met het rijden met een elektrische pallettruck. Een voorbeeld is ervoor te zorgen dat de opgestapelde objecten veilig zijn en dat u een duidelijk pad heeft naar waar u heen moet.