Waar moet je op letten bij het kopen van een pompwagen?

Wil jij ook een pompwagen kopen? Een pompwagen is een soort apparaat waarmee je pallets met spullen kan verplaatsen. Zo hoef je de zware pallets niet zelf te tillen, wat je een heleboel rugklachten zal gaan besparen. Met een pompwagen kan je de goederen horizontaal verplaatsen, dus niet in de hoogte. Een pompwagen is dus niet bedoeld om pallets op te stapelen of in hogere rekken te zetten. Hij kan vaak namelijk maar ongeveer 15 centimeter omhoog. Een pompwagen heeft vaak twee vorken, waarmee hij de pallets op kan tillen. Als je opzoek gaat naar een pompwagen, is het handig om op een aantal belangrijke dingen te letten. Deze dingen zullen we in de volgende alinea’s voor je op een rijtje zetten.

De grootte en het gewicht

Het is handig om van tevoren even te kijken waarvoor je de pompwagen precies gaat gebruiken. Hoe groot moet de pompwagen minimaal zijn en hoe groot mag hij maximaal zijn? Het is namelijk niet handig dat je een pompwagen koopt die helemaal niet op de plek waar hij nodig is past. Verder is het ook handig om even te kijken hoeveel gewicht de pompwagen kan dragen en of dit voldoende is voor de dingen die jij ermee wil gaan vervoeren. Dit is vrijwel altijd het geval, maar het is toch altijd handig om dit voor de zekerheid eventjes na te kijken voordat je de pompwagen gaat aanschaffen.

De handpompwagen en de elektrische pompwagen

Er zijn verschillende soorten pompwagens, waaronder de handpompwagen en de elektrische pompwagen. De namen laten al wel een beetje zien wat het verschil is tussen deze twee. De handpompwagen wordt vaak gebruikt in een magazijn, distributiecentrum, winkel of werkplaats. De handpompwagen wordt verplaatst door gebruik te maken van menselijke kracht. Wanneer je veel zware spullen moet vervoeren, is het dus handig om eens te kijken naar elektrische pompwagens, bijvoorbeeld op Heftruckdiscounter.nl. Zo voorkom je lichamelijke klachten en bespaar je jezelf en je werknemers een heleboel moeite. Waar je wel op moet letten is dat elektrische palletwagens vaak wat zwaarder zijn.